oaednews

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Διαβάστε και θαυμάστε:Δικαστήριο της ΕΕ: Λέει «ναι» στην απόλυση εγκύων εργαζομένων

Υπέρ της απόλυσης εγκύων εργαζομένων, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας σοκ και ερωτήματα.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση-«βόμβα» προβλέπει ότι, στην περίπτωση της απόλυσης, ο εργοδότης οφείλει να γνωστοποιήσει στην έγκυο εργαζόμενη τους λόγους που δικαιολογούν την απόλυση, καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια που καθορίστηκαν για την επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν.

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις -Χρηστικές οδηγίες σε πέντε κάρτες

Όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι της Προκήρυξης 3Κ/2018 για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής,  Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ  (Υπουργείο Εσωτερικών), παρέχει η  aftodioikisi.gr μέσα από πέντε χρηστικές κάρτες, δύο ημέρες μετά την έναρξη των προθεσμιών για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΟΓΑ - ΟΠΕΚΑ: Τα νέα ποσά για το επίδομα παιδιού

Συμφωνα με την ΑΣΕΠ και το τελευταίο εναπομένον πολυτεκνικό επίδομα καταργήθηκε. Συγκεκριμένα το ειδικό επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων, που αντικατέστησε το πολυτεκνικό επίδομα του ΟΓΑ, καταργήθηκε στις 18/1/2018, ενώ η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 € για κάθε νέο τέκνο είχαν ήδη καταργηθεί από 1/11/2012.

Ανοίγει η πλατφόρμα «Στέγη και εργασία για τους άστεγους»

Στις «ράγες» βάζει το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα «στέγη και εργασία για τους άστεγους». Η διαδικασία ξεκινάει με έναρξη υποβολής αιτήσεων, που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μεμονωμένα ή συνεργαζόμενοι. Οι αιτήσεις θα αφορούν την χρηματοδότηση σχεδίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης στέγης σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο.Στόχος του προγράμματος είναι για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, να υπάρξει μετάβαση από τις δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης.

Οι κύκλοι που κλείνουν ...

Μετά από πολλά πολλά χρόνια εργασιακού βίου, πάντα  στην 1η γραμμή, ο συνάδελφος Κώστας Αποστολίδης προϊστάμενος στο ΚΠΑ2 Δάφνης, πήρε την απόφαση για συνταξιοδότηση. Σε μια σεμνή και συγκινητική μάζωξη, ένα κρασί συνοδευόμενο με  μια ευχή από τους εργαζόμενους στο ΚΠΑ και όλους όσους βρεθήκαμε εκεί, αποχαιρετήσαμε εργασιακά το συνάδελφο Κώστα Αποστολίδη για τον οποίο ένας νέος κύκλος ανοίγει. Ευχόμαστε κι από δω στον Κώστα, καλή συνέχεια, με δύναμη, έμπνευση, δημιουργία και φυσικά υγεία!!

Bloomberg: Η Ελλάδα κρύβει έναν θησαυρό που μπορεί να εκτοξεύσει την οικονομία της

Αποτελεί ένα από τα σπανιότερα και εκλεπτυσμένα υλικά της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Οι ιταλικές τρούφες πωλούνταν για 3.5000 δολάρια το μισό κιλό χονδρικής!!!
Ο Πλούταρχος και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούσαν ότι η τρούφα είναι αποτέλεσμα του φωτός, της ζέστης και του νερού στο υπέδαφος. Ο Κικέρωνας ονόμαζε τις τρούφες παιδιά της γης, ο Διοσκουρίδης, πίστευε ότι ήταν οι κόνδυλοι της ρίζας των δέντρων, ενώ ο Αριστοτέλης τις ανέφερε πολύ συχνά στα γραπτά του.
Η τρούφα είναι ο ακριβότερος μύκητας στον κόσμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την υπόθεση Novartis και τις μνημονιακές πολιτικές στην υγεία


Το «σκάνδαλο» Novartis αναδεικνύει τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εδώ και χρόνια ασκούνται και θέλουν τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά να εμπορευματοποιούνται και να ιδιωτικοποιούνται.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθούμε ένα ακόμη σκάνδαλο, που για χρόνια εξελίσσονταν εις βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων, την ίδια ώρα που με μεγάλη ευκολία κόβονταν μισθοί και συντάξεις  και συρρικνώνονταν ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κερδοσκοπία της Novartis και των άλλων φαρμακευτικών εταιριών, συνέβαινε με την ανοχή, αν όχι και με τις ευλογίες των κυβερνήσεων του παρελθόντος, και είναι μία από τις αιτίες της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων. Όλα αυτά τα χρόνια οι μνημονιακές περικοπές στην υγεία, τη φαρμακευτική δαπάνη και τις συντάξεις μετέτρεψαν τα φάρμακα από είδος πρώτης ανάγκης σε είδος πολυτελείας για εργαζόμενους και συνταξιούχους.