oaednews

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Τι λάθος κάνω - Γιάννης Χαρούλης


Έρχεται το e-SENS στο Δημόσιο – Τι είναι και που θα βοηθήσει

Το Έργο e-SENS είναι ένα έργο ευρείας κλίμακας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Αγοράς (European Digital Market), μέσω καινοτόμων λύσεων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη Δημόσια Διοίκηση. Σκοπός του έργου είναι να εδραιώσει, να βελτιώσει και να επεκτείνει υπάρχουσες τεχνικές λύσεις για την υποστήριξη και τη βελτίωση της ηλεκτρονικής αλληλεπίδρασης με τις Δημόσιες Διοικήσεις στην Ευρώπη.
Τα αποτελέσματα του Έργου θα δοκιμαστούν σε προσφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες έξι διαφορετικών τομέων: των Προμηθειών (e-Procurement ), της Υγείας (e-Health ), της Δικαιοσύνης (e-Justice), της Γεωργίας (e-Agricultural ), των Πολιτών (Citizens Lifecycle) καθώς και της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Business Lifecycle). Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει αναλάβει το συντονισμό του τομέα της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας ο οποίος αφορά στην ανάπτυξη διακρατικών ηλεκτρονικών εφαρμογών για την ίδρυση επιχείρησης ή/και την έναρξη προσφοράς υπηρεσιών.

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Για την παράκαμψη των πινάκων ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων

TO ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των γενικών και ειδικών σχολείων σε ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό)και ΕΒΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Είναι γνωστό ότι τα προγράμματα αυτά (ΟΑΕΔ- ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) που εφαρμόζονται εδώ και 4 χρόνια, σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, και αναιρούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.