oaednews

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο : Κάλεσμα για συμμετοχή στο 14ο Διεθνές Συνέδριο OSS

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), και την καθοδήγηση του IFIP Working Group 2.13 on Open Source Software διοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριο OSS 2018 στο κεντρικό κτήριο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Το OSS είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια σε θέματα Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού και Συστημάτων και απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, επαγγελματίες και λοιπούς παράγοντες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και δημόσιο τομέα που ασχολούνται με το Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό, τα Συστήματα και τις εφαρμογές τους.

Επίδειξη δεξιοτήτων στις ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Ρόδου



 Τρίτη, 8 Μαϊου 2018, στην ΕΠΑΣ και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ρόδου, Θεμ. Σοφούλη 93, στις 4 μ.μ.
Εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει επίδειξη των δεξιοτήτων των ειδικοτήτων που λειτουργούν στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ρόδου διοργανώνει η ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ρόδου την Τρίτη, 8 Μαϊου 2018, στην ΕΠΑΣ και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ρόδου, Θεμ. Σοφούλη 93, στις 4 μ.μ.
Η επίδειξη αφορά τις ακόλουθες ειδικότητες...
1. Μαγειρικής Τέχνης

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ

Γράφει η συνάδελφος Χρυσούλα Μαρκεσίνη από το ΚΠΑ2Αιγάλεω.

Σύνηθες θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης  για την Ελλάδα, αποτελεί η επιβάρυνση που προκαλεί στον κρατικό προϋπολογισμό, ο δημόσιος τομέας. Πόσο μεγάλο είναι το ελληνικό δημόσιο σε σχέση με άλλα κράτη;
  Συζήτηση με τον συνάδελφο Μανώλη Μανωλάκο, Πολιτικό Μηχανικό(ΤΕ), με προϋπηρεσία 35έτη, στο ελληνικό δημόσιο και εμπειρία στο θέμα.

Ταgged: ΟΟΣΑ, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΣΤΑΤ

Απολογισμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Σχολή ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: «Απολογισμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Σχολή ΕΠΑ.Σ
ΟΑΕΔ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Μυτιλήνη 07/05/2018

ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Δ/ΝΣΗ : ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 1
Τ.Κ. : 81 100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΤΗΛ : 22510 - 40777
FAX : 22510 - 37083


Θερμά συγχαρητήρια στους 30 μαθητές - εθελοντές που προσήλθαν την Παρασκευή 4 Μαΐου στη Σχολή ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα για να αιμοδοτήσουν. 22 από αυτούς αιμοδότησαν και 8 για πρώτη φορά .
Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τον ΣΕΑΜ να αιμοδοτούν νέα παιδιά ηλικίας 18-23 χρονών, που για το Σύλλογο είναι το μέλλον του αιμοδοτικού κινήματος στη Λέσβο.

Στάση Εργασίας Παρασκευή 11/5

Παρασκευή 11 Μαΐου, ώρα 13.00
συγκέντρωση στα Προπύλαια για μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ

Η σύσκεψη των Ομοσπονδιών, που έγινε στις 30 του Απρίλη στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13.00 στα Προπύλαια και πορεία, για το θέμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αναπληρωτές, συμβασιούχοι κλπ) στο Δημόσιο.

Κινητικότητα-Β’ Κύκλος: Ποιος περιορισμός μπαίνει σε εφαρμογή

Θέσεις έως και για τρεις φορείς κατ’ ανώτατο όριο θα μπορούν να διεκδικήσουν οι υπάλληλοι που θέλουν να αλλάξουν θέση μέσω κινητικότητας, σύμφωνα με τον περιορισμό που βάζει πρόσφατα ψηφισμένη διάταξη νομοσχέδιο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών που πλέον βγήκε σε ΦΕΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πλαφόν στις θέσεις που μπορούν να διεκδικήσουν από αυτούς τους τρεις φορείς.

Eπίδομα παιδιού: Δείτε πότε θα πληρωθεί η β' δόση

Στα τέλη Ιουνίου, θα καταβληθεί η δεύτερη δόση έτους 2018 του επιδόματος παιδιού. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε προς τους δικαιούχους του νέου επιδόματος παιδιού ότι η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25-27 Ιουνίου και, μάλιστα, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017, σύμφωνα με την εφετινή φορολογική δήλωση.

Δωρεάν εισιτήρια Interrail για 15.000 18χρονους Ευρωπαίους - Τι πρέπει να κάνετε

Δεκαπέντε χιλιάδες Ευρωπαίοι 18 ετών θα ταξιδέψουν δωρεάν με τρένο αυτό το καλοκαίρι σε ευρωπαϊκές χώρες, έπειτα από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και των ευρωπαϊκών αξιών, όπως τονίζεται στα ψηφίσματα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ανεργία δεν λύνεται με επιδότηση των εργοδοτών

Η ανεργία είναι εδώ και δεν αντιμετωπίζεται με επιδοτούμενα προγράμματα των εργοδοτών που εξήγγειλε άλλη μια φορά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ από τη Λάρισα, σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Όταν η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, στον Ν. Λάρισας πάνω από 23.000 και πανελλαδικά πάνω από 1 εκατομμύριο γραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, και μάλιστα η πλειοψηφία τους μακροχρόνια άνεργοι, δεν μπορεί να επαίρεται η διοικήτρια του ΟΑΕΔ και η κυβέρνηση ότι μείωσαν την ανεργία.

Ανακοινώσεις για νέα προγράμματα

Νέο πανελλαδικό πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 νέων ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την διοικήτριά του Μαρία Καραμεσίνη.
Παράλληλα, η ίδια ανακοίνωσε και νέα προγράμματα για τους αυτοαπασχολούμενους, που θα επιχορηγηθούν για να ξεκινήσουν νέα δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα, αυτό αφορά 5.000 επιχορηγήσεις.
Το πρόγραμμα που αφορά τους νέους 18 έως 29 ετών θα αφορά συνολικά 15.000 θέσεις, ωστόσο ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να το σπάσει σε δύο φάσεις, η μία θα αφορά 10.000 άτομα και η επόμενη τα υπόλοιπα 5.000.  Το πρόγραμμα θα παρέχει επιχορήγηση στο 50% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους για κάθε θέση εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί έκταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Συμφωνία με την οποία ο ΟΑΕΔ παραχωρεί την έκταση της πρώην Βαμβακουργίας Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, ανακοινώθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη, στον Βόλο, της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, του υφυπουργό Νάσου Ηλιόπουλου και της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη.

Μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας διεκδικούν την πρωτιά σε διαγωνισμό που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες



Aπό τη μυρωδάτη επαρχία και τους πρόποδες του Ολύμπου πέντε μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας και της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου οι:

Σερέτης  Δημήτρης, Φαλάρα Παναγιώτα, Πλάκα Ναζίν,  Κάλια Βιόλα, Κάζια Αλεξάνδρα

ξεκινούν την Τρίτη 8/5/2018 για την Αθήνα για να λάβουν μέρος στον τελικό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και να διεκδικήσουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις για τη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. με την επωνυμία «Εταιρεία ενημέρωσης & προστασίας του πλούσιου βιότοπου των γύρω βουνών της Θεσσαλίας σε  βότανα-φαρμακευτικά & αρωματικα φυτά και χρήση αυτών».