oaednews

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανεργία

Ημερίδα με θέμα: "Δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα στη ζωή. Από την ανεργία στην ανασφάλεια", διοργανώνει η Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. την ερχόμενη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Φώτης Κουβέλης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Α' Θεσσαλονίκης και κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος Ασημίνα Ξηροτύρη.

Ολάντ: «Αν δεν μειώσω την ανεργία, φεύγω»

"Αν δεν καταφέρω να μειώσω την ανεργία δεν θα είμαι υποψήφιος το 2017" ήταν η δήλωση του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ που έκανε αίσθηση, σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Ολάντ αναγνώρισε ότι έχει κάνει λάθη αλλά εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει την θητεία του. Για τους περισσότερους Γάλλους η χθεσινή εμφάνιση του Ολάντ ήταν μια προσπάθεια να βελτιώσει το πολιτική του προφίλ καθώς η δημοτικότητά του έχει πέσει στο 12% που αποτελεί ρεκόρ για Γάλλο πρόεδρο. 

Ανοιχτή πληγή η μακροχρόνια ανεργία


anergia

 

Επαγγελματίες με πλούσια εμπειρία, επιστήμονες που «κορνιζάρουν» τα πτυχία τους και πολλοί άλλοι που συνιστούν πλέον το 20% του εργατικού δυναμικού περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» την παρατεταμένη και -όπως φοβούνται- μόνιμη απομάκρυνσή τους από την αγορά εργασίας.

«Πόσο με έχει επηρεάσει η ανεργία μου; Σαν να λέμε η αναπηρία μου;». Ο Πέτρος είναι δημοσιογράφος, άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Ως ρεπόρτερ ξέρει να πηγαίνει στην καρδιά του θέματος κι έτσι δεν μου αφήνει περιθώριο για καμία «εισαγωγική» ερώτηση.
- Η αναπηρία σου, λοιπόν…

Προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις σχολές του ΟΑΕΔ

Από σήμερα, έως και τις 11 Νοεμβρίου, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών οι οποίοι θα καλύψουν τα προγράμματα των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας, Χαλκίδας, Χίου, Καστοριάς, Σπάρτης, Σαλαμίνας και των Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς και Καρδίτσας, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού (Ο.Α.Ε.Δ.). Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και αφορούν το σχολικό έτος 2014-2015.

Mείωση δόσεων έως 90% στα στεγαστικά ΟΕΚ

Δυνατότητα μείωσης της μηνιαίας δόσης μέχρι 90% έχουν 97.000 οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια από τον πρώην ΟΕΚ.