oaednews

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

το παράδειγμα της Βουλγαρίας

Υπέροχη χώρα από οικονομικής πλευράς είναι η Βουλγαρία, αν την κρίνει κανείς βάσει των κριτηρίων που έχει επιβάλει στην ΕΕ η Γερμανία, με τα οποία συμφωνεί βεβαίως και το ΔΝΤ. Θαυμάστε επιδόσεις: Ελλειμμα του 2012; Μόλις 1,5%! Του Γιώργου Δελαστίκ..

Από τις εφορίες η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών

Από τη φορολογική διοίκηση θα εισπράττονται οι ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες το 2012 ανήλθαν στα 24,1 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,6 δισ. σε σύγκριση με το 2011. Όλο το σχέδιο του ΔΝΤ. Μεταβατικό στάδιο από τον Ιούλιο, μέσω του ΙΚΑ.

Απολυμένοι ΙΚΑ 9Κ/2008

Όπως ίσως γνωρίζετε, πρόσφατα απολύθηκαν για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω e-mail (!) αξιοκρατικά διορισμένοι με ΑΣΕΠ δημόσιοι υπάλληλοι.

«Δεν κάνει για τίποτα. Βάλτε τον κάπου»


Τέρας: Η χώρα εχει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους

Αλήθεια: Η χώρα εχει πολλούς κακούς δημοσίους υπαλλήλους

«Δέν κάνει για τίποτα. Βάλτε τον κάπου» (Σημείωμα του γραφείου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με το οποίο προωθούσε την πρόσληψη ημετέρου το καλοκαίρι του 2009).

«Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού»

Ανοικτό και απολύτως εξαρτημένο με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, είναι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού όπως και της λήψης των νέων μέτρων, δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η Ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη. Παραπέμπει επίσης στο φθινόπωρο την έναρξη συζητήσεων για νέα μείωση του χρέους και ζητεί από τις τράπεζες μεταφορά πόρων στην πραγματική οικονομία.

Όσο αντέχω θα μένω εδώ. Όχι από εγωισμό, αλλά επειδή αν μπει φωτιά θέλω να τη ζήσω.

Τα είχα ακούσει από γνωστούς γνωστών και φίλους φίλων. Τα διάβαζα σε επιστολές και κείμενα σε blogs. Όμως, μ’ αυτόν τον άνθρωπο για τον οποίο θα σας πω στη συνέχεια, δεν ξέρω, κάτι μ’ έκανε να τον νιώσω περισσότερο.

Η ανεργία και τα κουρελόχαρτα της τρόικας

Ούτε τρεις μήνες δεν άντεξαν οι προβλέψεις της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να που βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, του μπούσουλα δηλαδή της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δουλειές για Έλληνες στο Εξωτερικό. Η πιο πλήρης λίστα για όσους σκέφτονται να φύγουν...



Μια λίστα που μόλις έφτιαξε το facebook group που έχει τίτλο Δουλειές για Έλληνες στο Εξωτερικό

Να τη λοιπόν, μακάρι να βοηθήσει έστω και ένα άτομο...

ΕΡΕΥΝΑ:Ποιους θεωρούν φοροφυγάδες οι πολίτες




 Ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής έχουν οι πολίτες τους γιατρούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Συναγερμός!

25.000 υπάλληλοι στη διαθεσιμότητα


Σε συναγερμό για την επίσπευση του προγράμματος ένταξης των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς διαθεσιμότητας βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση, η οποία "αγωνιά" να παρουσιάσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ενώπιον του κλιμακίου της τρόικας, που επισκέπτεται αύριο τη χώρα.

Σαμαράς φοβάται κατάρρευση μέχρι τον Ιούνιο: "Μαμή" εξελίξεων ύφεση και ανεργία



 Η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά στον τομέα των δημοσίων εσόδων, που καταρρέουν εξαιτίας της ύφεσης, αναδεικνύεται σε "μαμή" πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Στρατιές ανέργων και το 2014 προβλέπει η ΤτΕ



Αύξηση μόνο σε αρνητικούς δείκτες και διατήρηση της ύφεσης θα προβλέπει η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που παρουσιάζει τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο διοικητής Γιώργος Προβόπουλος.

Τα «τρωκτικά» του Δημοσίου στη φάκα!


H επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» έχει ήδη ξεκινήσει και τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απομάκρυνση από το Δημόσιο μέχρι και 7.000 υπαλλήλων από το σύνολο των υποθέσεων.