oaednews

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες.

Ο υπουργός, αντί να προσπαθεί με έναν οχετό παραπληροφόρησης, με προσφυγές στα δικαστήρια, με απειλές και εκβιασμούς να σταματήσει την απεργία μας, ας κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του.

Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα το 2014

Σύμφωνα με το Εθνος από τους δήμους, τον ΕΟΠΥΥ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα προέλθει η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων το 2014 σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που παρουσίασε την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τρόικα κατά την πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Απλά βήματα για τη σωστή διαδικασία των «Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών»

Γράφει ο Απόστολος Αρμουτσής
Σκεπτόμενος κανείς την εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και ιδίως μετά την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη (με το νόμο 4161/2013), είναι λογικό να αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα λαβύρινθο με προϋποθέσεις, καταληκτικές προθεσμίες και ενέργειες που πρέπει να εφαρμόσει. Ποιες ενέργειες προηγούνται και με ποια σειρά, ποιες ημερομηνίες οφείλουν να  τηρηθούν και πως μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι στοιχεία που πρέπει ο οφειλέτης να γνωρίζει εκ των προτέρων, ώστε να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αισιοδοξία για βελτίωση δεικτών δεν φέρνει απασχόληση

Επιστροφή στη σταθερότητα, μετά την ύφεση, δείχνει το Ευρωβαρόμετρο των ΜΜΕ, με το Δείκτη Επιχειρηματικού Κλίματος να διαμορφώνεται στις 68,4 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο.

Μαγκιά σας

Αναγκάζομαι να γράψω κάτι που έχει ξαναειπωθεί μέσα στο Ημερολόγιο αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να το συνειδητοποιούν οι πολιτικοί μας. Λοιπόν, αγαπητοί πολιτικοί, όταν μιλάτε για ανεργία και ανέργους και αναφέρετε νούμερα και ποσοστά, να συνειδητοποιήσετε επιτέλους ότι αυτά τα νούμερα αντιστοιχούν σε ανθρώπους και οικογένειες. Το λέω αυτό γιατί όταν σας παρακολουθώ και αναφέρεστε σ' αυτά, το πρόσωπό σας δεν φανερώνει ότι το συνειδητοποιείτε.

390 διοικητικοί στον ΟΑΕΔ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ


Διοικητικό προσωπικό όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης θα καλύψουν Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.