oaednews

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

H Επιτροπή βελτιώνει το δίκτυο EURES για την κινητικότητα των ατόμων που αναζητούν απασχόληση


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του EURES, του πανενωσιακού δικτύου αναζήτησης απασχόλησης.

Επιδοτήσεις ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στις αρχές του 2013

Ξεκινούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. στις αρχές του 2013, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, προγράμματα επιδοτήσεων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς τομείς. Συγκεκριμένα τα προγράμματα θα παρέχουν οικονομική ενίσχυση αλλά και συμβουλευτική στήριξη για τη δημιουργία νέας επιχείρησης.

Ιστοσελίδα για νέους που αναζητούν δουλειά

Τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και η Microsoft Ελλάς δημιούργησαν τo GetBusy.gr, μια νέα διαδικτυακή «πύλη» (portal) με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, που απευθύνεται σε νέους οι οποίοι αναζητούν εργασία ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας.

Ώθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα με τη συνεργασία Eurobank - Corallia

Η Eurobank και το Corallia ανακοινώνουν την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης των νέων στη χώρα μας, μέσω του νέου προγράμματος «the EGG - Enter*Grow*Go».

Διαθεσιμότητα επί δικαίους και αδίκους

Του Ιάσονα Παναγιωτόπουλου

Σειρά στη διαδικασία διαθεσιμότητας παίρνουν τις επόμενες μέρες οι υπάλληλοι του Δημοσίου που έχουν πειθαρχικές εκκρεμότητες. Μετά τους 2.000 διοικητικούς που είχαν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, άλλοι τόσοι υπολογίζεται πως θα δουν την πόρτα εξόδου, με διαδικασίες όμως που ελέγχονται και ως προς τη διαφάνεια και ως προς τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Γερμανία: Μεγάλες αυξήσεις συντάξεων και μισθών

Εντελώς διαφορετικά μοντέλα χρησιμοποιεί η Γερμανία στο εσωτερικό της από αυτά που προωθεί για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Γνωρίζοντας πως η Ανάπτυξη δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς κατανάλωση, μετά από χρόνια «παγώματος» μισθών, φέτος οι εργαζόμενοι βλέπουν σημαντικές αυξήσεις, ενώ στον ίδιο παρανομαστή θα βρεθούν και οι συνταξιούχοι.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – Τράχωνες 17456 
Τηλ. 2109924316-2109989647
 FAX. 2109924316
e-mail: oyoaed@yahoo.gr


  Συνάδελφοι, 
      Οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος όλων των εργαζομένων και ειδικότερα της δημοσιοϋπαλληλικής οικογένειας μας υποχρεώνουν να είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί σας για να σας μεταφέρουμε κάθε εξέλιξη και κυρίως κάθε ενέργειά μας που έχει σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού και των υπαλλήλων του.