oaednews

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Να οι φοροφυγάδες - Πιάστε τους!

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012,το σύνολο των φορολογικών εσόδων,που το συντριπτικό τους μέρος είτε με τη μορφή των άμεσων είτε με τη μορφή των έμμεσων φόρων, των χαρατσιών κ.λπ. πέφτει πάνω στις πλάτες εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων, ημιαπασχολούμενων, αυτοαπασχολούμενων βιοπαλαιστών,ανέρχεται στα 53,301 δισ. ευρώ.

Να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;

Ο Πολ Τόμσεν και η τρόικα ζητούν την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση αντιστέκεται. Να είναι λιγότεροι. Και γιατί να είναι λιγότεροι; Ε, πόσοι θες να είναι;

Κέρδη και “κέρδη” σε μια κατεστραμένη πατρίδα.Του Νίκου Κοτζιά

 

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ..........;

Μεγάλες οι θυσίες για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης, η οποία θα αποτελέσει την απαρχή της ανάπτυξης και της άνθισης της Ελληνικής Οικονομίας. Πού στην πραγματικότητα ομώς θα πάνε τα λεφτά;

FREE ATHENS..

Δωρεάν Αθήνα: Mαθήματα αλληλεγγύης στην Ακαδημία Πλάτωνος


Στο χώρο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (Μοναστηρίου & Θηναίας) στην είσοδο του Αρχαιολογικού πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα (εδώ ήταν η πρώτη Ακαδημία του κόσμου) στήθηκε το δίκτυο αλληλεγγύης. Δάσκαλοι και μαθητές, ίσοι προς ίσους, ανταλλάσσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, διδάσκουν και διδάσκονται.

Δημοσιονομικά στοιχεία για την περίοδο 2008‐2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 22 Οκτωβρίου 2012
Δημοσιονομικά στοιχεία για την περίοδο 2008‐2011

H Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα δημοσιονομικά στοιχεία των ετών 2008‐2011, τα οποία καταρτίστηκαν στα πλαίσια της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), για τη δεύτερη κοινοποίηση του έτους 2012 και υποβλήθηκαν σε εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στη Eurostat κατ’ εφαρμογή του Κοινοτικού Κανονισμού (EC) 479/2009, όπως ισχύει.
Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία από τις πηγές, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2011, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της ΔΥΕ, εκτιμάται στα 19,7 δις ευρώ (9,4% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), ενώ το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2011 ανήλθε στα 355,7 δις ευρώ, (170,6% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος).

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0701/PressReleases/A0701_SEL03_DT_AN_00_2012_02_P_GR.pdf

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012

                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: Ιούλιος 2012



Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Ιούλιο 2012.
Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, και προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat από τον Ιανουάριο 2012 η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να διαθέτει τα μη-εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στους χρήστες μέσω της διαδυκτιακής πύλης της.

Oι κακοί προϊστάμενοι βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Οι αναίσθητοι διευθυντές όχι μόνον αυξάνουν το εργασιακό στρες, αλλά μπορεί να αυξάνουν και τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, που διατρέχουν οι υφιστάμενοί τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Σουηδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στις φτωχές ηγετικές ικανότητες και στον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εμφράγματος των άλλων. Και το χειρότερο είναι πως η επίδραση της διευθυντικής αναισθησίας μοιάζει να είναι αθροιστική: όσο περισσότερο εργάζεται κανείς για έναν κακό διευθυντή, τόσο περισσότερο κινδυνεύει.

Βουλή: Αποσύρεται διάταξη από το ν/σ για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ

Αποσύρεται από το νομοσχέδιο για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, η διάταξη (άρθρο 3 παρ. 3) που υπήγαγε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων που υπάγονται εξ ολοκλήρου σ' αυτά.

«Σήμα κινδύνου» από την Κομισιόν για τη σωτηρία του Erasmus

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει αύριο από τα κράτη μέλη της ΕΕ ένα "ουσιαστικό" συμπλήρωμα για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος για φοιτητές Erasmus και πολλών άλλων προγραμμάτων που στερούνται χρημάτων λόγω των περικοπών που αξιώθηκε να γίνουν στις δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012.

Τον Απριλίου του 2013 η καταβολή του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες

Από τα τέλη Απριλίου του 2013 ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.