oaednews

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δωρεάν περίθαλψη σε 400.000 ανέργους – Οι νέοι δικαιούχοι

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας από 29 έως 55 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «πολυνομοσχέδιο» που θα κατατεθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Βουλή, θα ενσωματωθεί διάταξη που θα μειώνει τον απαιτούμενο αριθμό των ενσήμων.

Απολύσαν τη μαμά απ τη δουλειά...





Η ανήλικη είναι κόρη εκπαιδευτικού που απολύθηκε στις 22 Μαρτίου και πέρασε το στάδιο της διαθεσιμότητας μαζί με τη μαμά της. Ιδού το βίντεο που ετοίμασε, σύμφωνα με το cretalive.gr

Βόμβα από ΣτΕ:- Μπλόκο στις κατασχέσεις λογαριασμών.




Η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της, έκρινε, ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κ.λπ. δεν μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει την οφειλή του.

Διαθεσιμότητα τέλος – Από προσλήψεις ως μεταθέσεις και μετατάξεις όλα θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ .


Μοριοδότηση όλων των υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ θα κρίνει το μέλλον τους - Δυο φορές το χρόνο η προκήρυξη θέσεων στο δημόσιο - Τα πάνω, κάτω σε μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις Από το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα είναι έτοιμος ο νέος μηχανισμός, αλλάζουν όλα στο Δημόσιο.

Αλλαγές στην γονική άδεια με την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2014.

Γονική άδεια θα μπορούν να παίρνουν και οι δύο γονείς αλλά επίσης δίνεται η δυνατότητα να γίνεται χρήση του δικαιώματος εναλλάξ σύμφωνα με την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε σήμερα 26/3/2014.

Ημερίδα για την ανεργία στην Πάτρα



Ημερίδα με θέμα «Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες και Αγορά Εργασίας», θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη E-NetS For Meni Hands.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί και θα επεξηγηθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απορρόφηση 10.000 ανέργων - ωφελούμενων των δράσεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ.