oaednews

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μετατάξεις υπαλλήλων με μεταφορά θέσης.

Η απάντηση του Υπουργείου στο με αριθμό 194/7-12-2015 έγγραφο της Ομοσπονδίας Yπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ                                                                 Αθήνα 21/4/2016
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Β. Σοφίας 15, 106 74 Αθήνα Πληροφορίες: Ε. Χούμου Τηλέφωνο: 213 131 3371 E-mail: 
ΘΕΜΑ: Μετατάξεις υπαλλήλων με μεταφορά θέσης.

ΠΡΟΣ: Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Εθνικής Αντίστασης 8, 174 56 Άλιμος 
Σχετ.: Το αριθμ. πρωτ. 194/7.12.2015 έγγραφο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας πληροφορούμε τα εξής:
 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 5 του ν. 4024/2011, «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επιτρέπεται η μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου, περιλαμβανομένων των μετατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του Υπαλληλικού Κώδικα, και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στην υπηρεσία, τον κλάδο ή τον φορέα που μετατάσσεται ή μετατίθεται, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος.».

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ


Η νέα, αιφνιδιαστική και δια περιφοράς απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τη  μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων (100 εκ. ευρώ)  στη ΤτΕ από τον Οργανισμό μας, είτε εδράζει στην προετοιμασία για χειρότερες εξελίξεις, είτε στην πρόσκαιρη κάλυψη ταμειακού ελλείμματος, καταλήγει στον ίδιο παρανομαστή που είναι αφενός η δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας στην κοινωνία και αφετέρου η  αποδυνάμωση της λειτουργίας και του προγραμματισμού του ΟΑΕΔ, με ότι σημαίνει αυτό για την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τους ανέργους. Η εν μία νυκτί «επενδυτική» κίνηση του ΔΣ του ΟΑΕΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και δημιουργεί απορίες για τον σχεδιασμό εξόδου από την κρίση.  

Απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Για την προκλητική μοριοδότηση των Αποφοίτων της Ε.Σ.Δ.Δ.Α.


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού συζήτησε τα όσα η συγκυβέρνηση νομοθέτησε για το νέο Μισθολόγιο και το νέο τρόπο Αξιολόγησης, Βαθμολογικής εξέλιξης και επιλογής Προϊσταμένων και ιδιαίτερα για την προκλητική μοριοδότηση των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) και με την εκτίμηση ότι :
1. Το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο των «αποφοίτων» είναι το Μ.Κ. 6 που αποκτά ένας εργαζόμενος μετά από 10 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Με την ίδια ρύθμιση όσοι αποφοιτήσουν με βαθμό άριστα «κερδίζουν» επιπρόσθετα ένα ακόμη έτος κατά την κατάταξή τους. Δηλαδή, με 1,5 χρόνο φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) ένας υπάλληλος αναγνωρίζει ως πλασματικό χρόνο το 1/3 του εργασιακού του βίου.

Στο βάθος κήπος