oaednews

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η νέα απόφαση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα που συνδυάζει: - Εισοδηματική ενίσχυση: Το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας. - Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά:  Διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης εκάστου προγράμματος:

 Με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων. Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης. Ένταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Ένταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους. Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ύδρευσης. Κοινωνικό τιμολόγιο δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. - Υπηρεσίες ενεργοποίησης: 

Προώθηση των δικαιούχων, εφόσoν δύνανται να εργαστούν, σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: Την κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας. Τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Ντάνιελ Μπλέικ και στην Ελλάδα!

Ο Ντάνιελ Μπλέικ και στην Ελλάδα!
«Ποινές» και «κυρώσεις»: από την οθόνη στη ζωή των ανέργων
Σήμερα στην ERTopen και το «Ράδιο Παντιέρα»
……………..
Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

Οργή προκάλεσαν στους θεατές της εξαιρετικής ταινίας του Κεν Λόουτς «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake) που πρόσφατα προβλήθηκε στην Ελλάδα, οι αλλεπάλληλες «ποινές» και «κυρώσεις» που επιφυλάσσει το βρετανικό κράτος κατά των ανέργων με σκοπό να μειώσει το μικρό ούτως ή άλλως ποσοστό (10%) που παίρνει το επίδομα ανεργίας.

Ο στόχος φυσικά, δεν είναι μόνον αυτός. Ένας κυκεώνας εξοργιστικών διατάξεων, στοχεύει με νεοφιλελεύθερη κυνικότητα να τους υποχρεώσει να δουλέψουν σε άσχετες με την προηγούμενη δουλειά τους εργασίες και με χαμηλότερο φυσικά μισθό. Κυρίως όμως, να τους εξουθενώσει ψυχικά, να τους κάνει να εσωτερικεύσουν την «ενοχή» για την ανεργία τους. Να τους θέσει εκτός μάχης, οριστικά στο περιθώριο.

Ερώτηση Κ. Κατσαφάδου για την επέκταση διατάξεων νομών για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων



Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να  επεκταθούν διατάξεις νόμων έτσι ώστε να…
μονιμοποιηθούν και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ  κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, το άρθρο 47 του νόμου 4440/2016 προβλέπει ότι, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, το Ελληνικό Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να μη προσφύγει κατά δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες έχει διαταχθεί η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στις υπηρεσίες τους, εφόσον οι εργαζόμενοι παραιτηθούν εγγράφως από οποιαδήποτε οικονομική αξίωσή τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, οι συμβάσεις να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.