oaednews

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Κρίσεις άμεσα στον Οργανισμό

  

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

 

 

 Μετά και την τελευταία αναβολή της ψήφισης του (ολημερίς το χτίζανε) νέου Οργανογράμματος  από το ΔΣ του Οργανισμού, (στο οποίο έχει επιστρέψει  μια ακόμα φορά) και ο τελευταίος ανυποψίαστος υπάλληλος πλέον καταλαβαίνει, ότι  η εφαρμογή ενός σύγχρονου οργανογράμματος στον ΟΑΕΔ παραμένει άπιαστο όνειρο εγκλωβισμένο μέσα στην κινούμενη άμμο των συνεχών αλλαγών, νόμων, διορθώσεων,  επιδιώξεων και  εξυπηρετήσεων. 

 Η μόνη “χρησιμότητα¨ του είναι το άλλοθι για τη μη διενέργεια κρίσεων στον Οργανισμό (που  έχουν να γίνουν από το 2010 !)  και την τοποθέτηση στις θέσεις ευθύνης των αρεστών. Όσο για τους υπαλλήλους που θέλουν να κριθούν  με τα τυπικά  προσόντα και το έργο τους   για να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης, αυτοί, ας περιμένουν να υποβάλλουν την αίτηση τους στις ελληνικές καλένδες. 

  Ζητάμε να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις με “δυσδιάκριτα”  κριτήρια. Κάθε κενή θέση ευθύνης που  προκύπτει να καλύπτεται μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να ενημερώνονται και να κρίνονται οι ενδιαφερόμενοι.  

 Ο ΟΑΕΔ  εκτός από ένα σύγχρονο οργανόγραμμα  χρειάζεται και την αξιοκρατία που  είναι εκ των ουκ άνευ προαπαιτούμενο για έναν αποτελεσματικό Οργανισμό .  

ΟΑΕΔ:Προπληρωμή επιδομάτων και δώρου Πασχα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

 

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. 

Βουλευτής καλεί τους πολίτες στο γραφείο του για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ…

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@oaed.gr

                                                                             Αρ. Πρωτ. 478 / 9-4-2021
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βουλευτής καλεί τους πολίτες στο γραφείο του για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ…

Με έκπληξη διαβάσαμε και εμείς, το  Δελτίο Τύπου του έκπληκτου, κατά δήλωσή του, Βουλευτή Καστοριάς, ο οποίος, μετά από συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, που τον ενημέρωσε για τα πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ, καλεί τους πολίτες:
“να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, στον λογιστή τους και στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτού όπου με προθυμία και υπομονή θα παρέχεται κάθε συνδρομή και ενημέρωση”.

Ενημερώνουμε τον κ. Βουλευτή, ότι ο ΟΑΕΔ υπάρχει για να εξυπηρετεί ανέργους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, στον βαθμό που του δίνεται η δυνατότητα από αυτή την Κυβέρνηση. Ο ΟΑΕΔ δεν προσφέρεται για ρουσφέτια και εκδούλευση και δεν υπάρχει για να εκμεταλλεύεται οιοσδήποτε την αγωνία των ανέργων. 

Σύλλογος Πτυχιούχων: Απαξιώνουν επιστήμονες μιας ολόκληρης γενιάς

 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων στέλνει ανοικτή επιστολή με την οποία εκφράζει την επιθυμία του να επαναπροσληφθούν στον ΕΦΚΑ για βοήθεια στις εκκρεμείς συντάξεις οι 500 επιστήμονες που είχαν εργαστεί παλαιότερα μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ

Ανοικτή επιστολή προ τον υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Εργασίας κ.Τσακλόγλου, και τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ.Χάλαρη, στέλνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά το αίτημα του να συνδράμει στο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων που έχει προκύψει στον ΕΦΚΑ.

Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ: Για την κινητοποίηση των συναδέλφων μας από τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ

 Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων μας από τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ Αιγάλεω, Ρέντη, Αγίων Αναργύρων και Ελευσίνας στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΥΣΔΙΕΚ.

Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ δίκαια αγανακτούν και αγωνίζονται αφού ο νόμος που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις σχολές και το πτυχίο τους.

Παρότι αντιπροσωπεία σπουδαστών από τις ΕΠΑΣ και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου σπουδαστών Δ.ΙΕΚ ζήτησαν συνάντηση με κάποιον αρμόδιο από το υπουργείο Παιδείας για αυτό το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί και άλλα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας και παρά την αναμονή ωρών, αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ!

Δεν μένουμε έκπληκτοι! Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο κρατάει αυτή την στάση απέναντι στους σπουδαστές που αγωνιούν για τις σπουδές και το μέλλον τους!

         Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας!

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού αύριο Παρασκευή 9 Απρίλη όπου καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 11.00 σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Το 40% των εργαζομένων δηλώνει ότι δεν αμείβεται για τις υπερωρίες του Πηγή

 «Το 40% των εργαζομένων που εργάζεται υπερωριακά δηλώνει ότι δεν αμείβεται για τις υπερωρίες του, ενώ σχεδόν καθολική με 73% είναι η απαίτηση των εργαζομένων να πληρώνονται τις υπερωρίες τους αντί να λαμβάνουν άδεια ή ρεπό».


Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, που δίνονται στη δημοσιότητα από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Εργασίας. Η εν λόγω έρευνα απευθύνεται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για την καταγραφή-μέτρηση και τη συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους, το χρόνο εργασίας και την πληρωμή της υπερεργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ευρήματα, που προκύπτουν, είναι τα εξής:

Το 52% των εργαζομένων αναφέρει ότι εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό του σε εβδομαδιαία βάση.

Από αυτούς, το 25% δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από 1-3 ώρες.

Το 17% δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από 4-6 ώρες.

Το 4% δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από 7-8 ώρες.

Το 6% δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από 9 ώρες και πάνω.

Το 40% των εργαζομένων που εργάζεται υπερωριακά δηλώνει ότι δεν αμείβεται για τις υπερωρίες του.

Από αυτούς, το 52% των εργαζομένων που απασχολείται με πλήρη απασχόληση δηλώνει ότι δεν αμείβεται για τις υπερωρίες του και αντίστοιχα το 24% των εργαζομένων που απασχολείται με καθεστώς μερικής απασχόλησης.