oaednews

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΔΔΑ: Εργαστήρια επιμόρφωσης για δημοσίους υπαλλήλους (αιτήσεις)

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο του συμβουλευτικού και ερευνητικού του ρόλου σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στη Δημόσια Διοίκηση, διοργανώνει Καινοτόμο Εργαστήριο με τίτλο:
«Το Δημόσιο που μαθαίνει και αλλάζει: σύγχρονες προκλήσεις και προσανατολισμοί της επιμόρφωσης στον Δημόσιο Τομέα»

62 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE) παρέχει σε νέους και νέες από 18 έως 35 ετών την ευκαιρία αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς. Το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων.
Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Εργαστήριo Ενεργοποίησης - Κινητοποίησης Ανέργων από τον ΟΑΕΔ για τον μήνα Οκτώβρη

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει 
Εργαστήριο Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής & Θεσσαλονίκης.
Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού,Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά στο efka.gov.gr η αίτηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ο ΕΦΚΑ έθεσε σε λειτουργία την online εφαρμογή στο efka.gov.gr για τη διακοπή μειώσεων στην κύρια και επικουρική σύνταξη και ουσιαστικά βγάζει απο τον κόπο τους συνταξιούχους να υποβάλλουν ιδιοχείρως την αίτηση τους για τα αναδρομικά στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης και το ΕΤΕΑΕΠ για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

''Πράσινο φως'' για την κάλυψη 5.481 θέσεων στο Δημόσιο μέσω του β’ κύκλου κινητικότητας

Πράσινο φως για κάλυψη 5.481 θέσεων μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων έδωσε η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας (ΚΕΚ).


Στο πλαίσιο του β' κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του 2018, εγκρίθηκαν αιτήματα 165 φορέων για την κάλυψη 4.754 θέσεων μέσω μετατάξεων και 727 μέσω αποσπάσεων, ενώ για πρώτη φορά εγκρίθηκαν ολοκληρωμένα τα σχετικά αιτήματα των δήμων και των περιφερειών. 

Ανακοίνωση για διαγραφές καρτών ανεργίας λόγω κατάρτισης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 1971
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ. 9989.646 – FAX 9942714,
email: peyoaed@oaed.gr
Α Θ Η Ν Α
                                                                                           Αρ. Πρωτ.  285/22-10-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή τις διευκρινιστικές οδηγίες που απεστάλησαν πρόσφατα από τη Δ/νση Συντονισμού στα ΚΠΑ αναφορικά με την εφαρμογή του αρ. 34 του Ν. 4554/2018 ως προς τους εγγεγραμμένους ανέργους, θα θέλαμε να αναφερθούμε στις αντιδράσεις (που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν έως την απειλή υποβολής μήνυσης) επιτυχόντων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ανέργων συνανθρώπων μας, των οποίων τις κάρτες ανεργίας καλούνται να διαγράψουν οι συνάδελφοι μας στα ΚΠΑ, εξαιτίας μη δηλωθείσας, προϋπάρχουσας κατάρτισης. Δυστυχώς, αλλά η προσδοκία μιας εργασίας για λίγους μήνες έρχεται αντιμέτωπη με την υποχρέωση να διαγραφούν οι κάρτες όσων “αποσιώπησαν” - όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο- τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με την λαιμητόμο του αποκλεισμού τους από τις προσφερόμενες θέσεις των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας καλούνται να υποβάλουν ένσταση στη Δ/νση Συντονισμού καθώς και στη Δ/νση Απασχόλησης, προκειμένου αυτές οι ενστάσεις να εξεταστούν  από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι στα ΚΠΑ δεν γνωρίζουν εάν πρέπει να προχωρήσουν στην κάλυψη των θέσεων με τους επιλαχόντες του πίνακα κατάταξης.