oaednews

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε την  Τετάρτη  4  Αυγούστου και ώρα 16:00,   η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22, σε 33 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1998-2006 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

 

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Το ενδιαφέρον για τους υπαλλήλους του Οργανισμού καλό είναι να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι με ανέξοδα λόγια.

 Αγαπητοί συνάδερφοι, λόγω  της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από την φωτιά στην  Βαρυμπόμπη και τον καύσωνα ζητήσαμε από την Διοίκηση να ισχύσει και για τους συναδέρφους της Διοίκησης ότι ισχύει και για τους συναδέρφους της Περ/κής Δ/νσης και των ΚΠΑ δηλ. πρόωρη αποχώρηση ώστε να αποφευχθούν οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού. Σε απάντηση εισπράξαμε από την Διοίκηση μια κατηγορηματική άρνηση με το αιτιολογικό ότι τα γραφεία του κτιρίου της Διοίκησης έχουν κλιματισμό.(Ελπίζουμε αυτό να μην σημαίνει ότι οι υπόλοιπες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  δεν έχουν). Ούτε το παράδειγμα της ΑΑΔΕ που λόγω των συνθηκών θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας  στάθηκε ικανό να αλλάξει την απόφαση. 

Πρόσωπα απασχολούμενα στην οικογένεια και οικία του εργοδότη. Καθεστώς εργασίας και τρόπος ασφάλισής τους με εργόσημο

 

Τα πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση οικιακών ή προσωπικών αναγκών του εργοδότη ή των μελών της οικογενείας του ονομάζονται οικιακοί μισθωτοί. Αν μάλιστα διαμένουν , διατρέφονται και διανυκτερεύουν στην οικία του εργοδότη ονομάζονται οικόσιτοι μισθωτοί. Τα πρόσωπα αυτά συνήθως είναι : οικιακή βοηθός, υπηρέτρια, νοσοκόμος, παιδαγωγός, προσωπικός οδηγός του εργοδότη, μάγειροι, καθαρίστριες, κηπουροί κλπ.

Ο ΟΑΕΔ και στο support.gov.gr

 

Μέσω της νέας υπηρεσίας, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) αιτήματα υποστήριξης και μετά από την επεξεργασία των αιτημάτων από τον ΟΑΕΔ, οι πολίτες θα παραλαμβάνουν τις απαντήσεις τους στο ενιαίο αποθετήριο απαντήσεων. Συγκεκριμένα, οι αρχικά προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν θέματα σχετικά με:

 

·      Έκδοση / Ανανέωση Δελτίων Ανεργίας

·      Ενημέρωση Στοιχείων Μητρώου Ανέργων

·      Βεβαιώσεις από τον ΟΑΕΔ (πχ βεβαίωση ανεργίας, κ.α.)

·      Υποβολή Βιογραφικού Σημειώματος