oaednews

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Επιστολή επιβράβευσης από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων ΟΑΕΔ κ. Αθηνά Λάζου


Προς τους αγαπητούς  Σπουδαστές και Συντελεστές της Θεατρικής Παράστασης, της Σχολής ΑΜΕΑ Αθηνών.
Με την ευκαιρία της καταπληκτικής παράστασης που ανέβασαν οι σπουδαστές του ΚΕΚ ΑΜΕΑ Γαλατσίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στην οποία λόγω προγραμματισμένης από καιρό σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης δεν παραβρέθηκα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με πολλή αγάπη και ανιδιοτελώς,  στήριξαν αυτή την απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια.
Ένα σύντομο ιστορικό

Στο 22,5% η επίσημη ανεργία στην Ελλάδα

Στο 22,5% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2017, σε σχέση με το Φεβρουάριο (22,9%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ένα χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2016, η ανεργία ήταν στο 23,8%.

Τι γλιτώνουν όσοι βγουν φέτος στη σύνταξη με όρια ηλικίας από 56,5 έως 60,9 ετών

Λιγότερα θα χάσουν από τη σύνταξη όσοι αποχωρήσουν μέσα στο 2017, αρκεί να έχουν συμπληρώσει όριο ηλικίας από 56,5 ως 60,9 ετών και να έχουν ως το 2012 τα απαιτούμενα έτη που ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης είναι 18, 25 και 35 έτη, όπως αναλύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος και ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος.
Η σύνταξη του 2017 θα υπολογιστεί μεν σε μικρότερο ποσό με το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά όσοι έχουν μείωση άνω του 20% σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με το παλαιό καθεστώς, θα γλιτώσουν το 1/3 της περικοπής το οποίο θα λαμβάνουν ως προσωπική διαφορά μέχρι το τέλος του 2018.
Αν η μείωση είναι 25%, η περικοπή που θα έχουν θα είναι 16,67%. Αν η μείωση είναι 30%, θα έχουν περικοπή 20%.
Η διαφορά που κερδίζουν όσοι αποχωρήσουν το 2017 δεν θα καταργηθεί πλήρως από το 2019, καθώς οι συντάξεις θα έχουν μείωση με πλαφόν το 18%.
Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος που συνταξιοδοτείται το 2017 και η σύνταξή του έχει μείωση 22% σε σχέση με αυτή που θα έπαιρνε με το παλαιό καθεστώς, θα έχει ως το 2018 μείωση 14,6% και από το 2019 η μείωση θα φτάσει στο «ταβάνι» του 18% και όχι στο 22%.
Όσοι αποχωρήσουν το 2018 γλιτώνουν το ¼ της περικοπής, δηλαδή αν η μείωση είναι 25%, θα έχουν απώλεια 18,75%, ενώ από το 2019 η μείωση θα περιοριστεί στο πλαφόν του 18%.
Όσοι αποχωρήσουν από το 2019 και μετά όμως δεν γλιτώνουν τίποτε και θα έχουν ολόκληρη τη μείωση, είτε είναι 20% είτε 25% είτε 30%, γιατί ο μηχανισμός της προσωπικής διαφοράς καταργείται.
Περισσότεροι από 250.000 ασφαλισμένοι έχουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άμεσα σύνταξη και να περιορίσουν τις μεγάλες μειώσεις που προκαλεί ο νέος νόμος.

“Ηλεκτρονικά έγγραφα” στο Δημόσιο: Παρατείνεται η έναρξη εφαρμογής - Οι λόγοι

Παρατείνεται έως την 1η Ιανουαρίου 2018, η έναρξη ισχύος της ημερομηνίας έναρξης της ηλεκτρονικής διαδικασίας έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων για το σύνολο των Υπουργείων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης,

Χωρίς Δ.Σ. από 28/4/2017 και μέχρι σήμερα ο Ο.ΜΕ.Δ. - Ανακοίνωση: «Το προσωπικό του Ο.ΜΕ.Δ. συνεχίζει να εργάζεται και να κρατάει ανοιχτό τον Οργανισμό διασφαλίζοντας την ομαλή του λειτουργία»

Στις 28/04/2017, έληξε η τριετής θητεία του από 29/4/2014 συγκροτηθέντος σε σώμα Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, "τα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , που έχουν συμπληρώσει δύο συνεχόμενες θητείες δεν μπορούν να επαναδιορισθούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο".

Η ημέρα εβδομαδιαίας αναπαύσεως μπορεί να χορηγείται οποιαδήποτε ημέρα εντός κάθε περιόδου επτά ημερών.

Μια σημαντική δίκη πρόκειται να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο σχετικά με την χορήγηση υποχρεωτικής ημέρα αναπαύσεως σε περίοδο άνω των έξι συνεχόμενων ημερών εργασίας
Η πρόταση  του Εισαγγελέα προς το δικαστήριο (η οποία στην πλειοψηφία των δικών γίνεται δεκτή) είναι :
Το άρθρο 5 της οδηγίας 93/104/ΕΚ του Συμβουλίου, της 23ης Νοεμβρίου 1993, σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, το άρθρο 5 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 4ης Νοεμβρίου 2003, σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, και το άρθρο 31 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την έννοια ότι δεν επιτάσσουν τη χορήγηση της περιόδου εβδομαδιαίας αναπαύσεως το αργότερο την έβδομη ημέρα μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες εργασίας, αλλά ότι επιβάλλουν τη χορήγηση περιόδου αναπαύσεως κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου επτά ημερών.  

ΟΑΕΔ:Τροποποίηση της παρ. 3.α. του 6ου Μέρους της υπ' αριθμ. 11/2016 Δημόσιας Πρόσκλησης για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε Την τροποποίηση της παρ. 3.α του 6ου Μέρους της υπ' αριθμ. 11/2016 Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής:

 «3. Οι δικαιούχοι επιλέγουν ελεύθερα: 
α. το τουριστικό κατάλυμα όπου επιθυμούν να διαμείνουν από το αναρτημένο στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ Μητρώο Παρόχων, με τον περιορισμό ότι το κατάλυμα δεν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με αυτήν της μόνιμης κατοικίας τους ή σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων από αυτήν. Εξαιρούνται περιπτώσεις κατά τις οποίες: 
 • Τουριστικό κατάλυμα και τόπος κατοικίας ευρίσκονται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων.

Δυο καταδίκες για τα σεμινάρια «φαντάσματα» των ΚΕΚ ΝΕΛΕ Καρδίτσας

Ούτε μια ούτε δύο, αλλά έντεκα συνεδριάσεις χρειάστηκε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για να ολοκληρώσει την εκδίκαση μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης, σύμφωνα με την «Ελευθερία» Λάρισας.
Πρόκειται για την περίπτωση επιδοτούμενων επιμορφωτικών σεμιναρίων, κάποια εκ των οποίων αποδείχθηκαν «φαντάσματα» και γίνονταν υπό τη σκέπη της τότε Νομαρχίας Καρδίτσας.

Αχτσιόγλου: Εντός καλοκαιριού η ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές - Νέες θέσεις εργασίας για 22.500 ανέργους

Την προκήρυξη επτά νέων προγραμμάτων για 22.500 ανέργους από τον ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων η κα Αχτσιόγλου ανέφερε : 

Για την παραβατικότητα
«Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές από την αρχή ότι φαινόμενα παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς δεν θα γίνονται ανεκτά. Εξάλλου, αυτό συνιστά σε μεγάλο βαθμό για το υπουργείο Εργασίας την εκπλήρωση του κυβερνητικού σχεδίου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενισχύουμε, λοιπόν, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με αναβαθμισμένα εργαλεία. Το νέο πληροφοριακό σύστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα.