oaednews

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έθεσε σε διαβούλευση την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τις προϋποθέσεις πρόσληψης ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών αδικώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών που επί 20 και πλέον χρόνια στήριζαν τον επιτυχημένο έως τώρα θεσμό της Μαθητείας των σχολών του ΟΑΕΔ. Ως γνωστόν οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την προϋπηρεσία τους στις δομές του Υπουργείου Παιδείας ενώ αντιθέτως δύνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς άλλων υπουργείων να αξιολογηθούν στις δομές εκπαίδευσης του Οργανισμού.
Συγχρόνως καταργείται η μοριοδότηση στην παιδαγωγική επάρκεια η οποία θεωρείται απαραίτητο προσόν πρόσληψης. Επιπροσθέτως καταστρατηγεί την αξιολογική διαβάθμιση μοριοδότησης της εκπαιδευτικής προυπηρεσίας σε σχέση με την επαγγελματική θέτοντας στο περιθώριο τους έως τώρα έμπειρους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν επί χρόνια τις σχολές Μαθητείας ελλείψει συνάμα μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, προωθώντας τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Για τους παραπάνω λόγους συνήλθε έκτακτη γενική συνέλευση από το σύνολο των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και αποφάσισε ομόφωνα την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και ώρα 9:00 έως 11:00 πμ. να πραγματοποιήσει στάση εργασίας, δίωρη κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και επίδοση στην Περιφερειακή Διευθύντρια κα Τσιούρβα Όλγα του κύριου αιτήματός τους της απόσυρσης για φέτος του Σχεδίου Νόμου που αφορά την προκήρυξη του σχολικού έτους 2020-2021

Οι ωρομίσθιοι /αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας