oaednews

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η μεγάλη διαδήλωση του Ενός !!!!

Την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία παράσταση για φέτος του θεατρικού μονόπρακτου "Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ" που ερμηνεύει και σκηνοθετεί ο συνάδελφός μας ηθοποιός Παναγιώτης Σπηλιόπουλος.
Συμβολική τιμή για τους συναδέλφους στα 5 ευρώ αντί 10 που είναι το κανονικό. Θα υπάρχει κουτί όπου ο καθένας μπορεί να ρίξει ό,τι θέλει για την πληρωμή λογαριασμού ρεύματος συναδέλφου συνταξιούχου.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Π. Ε .Υ ΟΑΕΔ                                                            Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 

                                         Α.Π: 149

                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΠΡΟΤΑΣΗ   ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συνάδελφοι,

Ο χρόνος που πέρασε χαρακτηρίστηκε  από γεγονότα καίριας σημασίας, από γεγονότα που άφησαν τη σφραγίδα τους στην ιστορία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος. Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια  έχουμε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το γεγονός αυτό, παρά τις αντιδράσεις των Συνδικάτων, ανέδειξε  πολλές παθογένειες. Ανέδειξε  οργανωτικές αδυναμίες, αδυναμίες μαζικής αντίδρασης, αδυναμίες πραγματικής αλληλεγγύης  και πολλά άλλα. Η προσπάθεια να αποκτήσει η ΠΕΥ ΟΑΕΔ έναν αξιόπιστο ρόλο, να καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως ένα συνδικάτο με καθαρή φωνή, με απόλυτο προσανατολισμό - αυτό  της εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζομένων και  των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας - ένα συνδικάτο μαχητικό, διεκδικητικό, καθαρό, αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται.

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα σωματεία, καθώς αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη και αποτελεί την «ομάδα κρούσης» του συνδικαλιστικού κινήματος του Οργανισμού.
Για την επόμενη περίοδο βασικό στόχο της ΠΕΥ ΟΑΕΔ πρέπει να αποτελέσει:

Διοικητικός Απολογισμός Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014
Π.Ε.Υ ΟΑΕΔ                                                                                        Α.Π. 148



                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διοικητικός Απολογισμός Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ


 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 5/3/13. Ένα χρόνο μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, σάς παρουσιάζουμε  τον απολογισμό δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία του απολογισμού αποτελεί κορυφαία διαδικασία και υποχρέωση  των εκλεγμένων μελών του ΔΣ.  Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη και σημαδεύτηκε από σημαντικά γεγονότα. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ προσπάθησε να ανταποκριθεί, με όσες δυνάμεις διαθέτει.  Προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα πολυποίκιλα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, ενώ, παράλληλα, στάθηκε με συνέπεια και δυναμικότητα απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτκής, στα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων –απολύσεων, στο ζοφερό ζήτημα της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας και σε πολλά ακόμα επιμέρους κοινωνικά ζητήματα.

Ζίγκμουντ Μπάουμαν: δεν είναι κρίση, είναι αναδιανομή πλούτου


03/04/2014



Ο επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Ζίγκμουντ Μπάουμαν μιλά για την κρίση, τον καταναλωτισμό, τις μορφές αντίστασης, την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και το πώς βλέπει το μέλλον.
Τη συνέντευξη πήραν η Ντίνα Δαβάκη και ο Δημήτρης Μπούκας για την εφημερίδα Η Εποχή.

Η Ελλάδα και η Νότια Ευρώπη διέρχονται μια παρατεταμένη οικονομική κρίση και δέχονται συνέχεια σκληρά μέτρα λιτότητας. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά που συμβαίνουν;
Τα μέτρα συνδέονται με τα δάνεια που ζητούνται.
Είναι σημαντικό όμως να δει κανείς για ποιο σκοπό χρησιμοποιούνται τα δάνεια που δίνονται στην Ελλάδα.
Αν χρησιμοποιούνται για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τότε απλά τρέφεται η ρίζα του προβλήματος και οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν αμείωτες.
Οι οικονομικές κρίσεις έχουν να κάνουν όχι με καταστροφή του πλούτου, αλλά με αναδιανομή του.
Σε κάθε κρίση υπάρχουν πάντα κάποιοι που κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε βάρος των άλλων.
Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, μετά την κρίση έχει παρατηρηθεί μια αργή ανάκαμψη, όμως το 93% του επιπλέον ΑΕΠ που δημιουργήθηκε, κατέληξε μόνο στο 1% του πληθυσμού.

Aναλφάβητoι πολιτικoί καιροσκόποι και Κράτος



kairoskopoiTo ότι το ελληνικό πελατειακό σύστημα δεν προκρίνει τις αρχές της αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας και της οικονομικότητας καθώς και τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία είναι γνωστό τοις πάσι. Το ότι ο βασικός δυαδικός κώδικας με τον οποίο λειτουργεί «δράσεις με πολιτικό κόστος» και «δράσεις χωρίς πολιτικό κόστος» οδηγεί (και) στην επιλογή αστοιχείωτων και, συχνά, αναλφάβητων πολιτικών, είναι επίσης μια κοινή αλήθεια. Οι επιπτώσεις των δράσεων των αναλφάβητων πολτικών καιροσκόπων δεν έχουν, ωστόσο, τεκμηριωμένα καταγραφεί, ούτως ώστε να τις γνωρίζουν και εκείνοι οι οποίοι συντηρούν τα πελατειακά δίκτυα υπο-εκτιμώντας την βαρύτητά τους.
Επιλέξαμε να αναφερθούμε σ’ αυτό το θέμα αναδείχνοντας την καταστροφή που προκαλεί ο πολιτικός καιροσκοπισμός ομού μετά του αναλφαβητισμού και, μάλιστα, σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους του δημόσιου βίου, την περιόδο των Μνημονίων.