oaednews

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

H επικοινωνία της βίας

Ο τηλεσκηνοθέτης της Βουλής δεν πρέπει να κολυμπάει και στην αδρεναλίνη. Έξω από τηλεοπτικό κανάλι να έχεις περάσει, καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος περιορίζεται σε μία σταθερή εναλλαγή συγκεκριμένων πλάνων. Δείχνει πάντα τον ομιλητή, μετά περνάει λίγο από τα κυβερνητικά έδρανα και ίσως να δείξει κανένα σχολείο που παρακολουθεί πώς φτιάχνεται η Δημοκρατία. Μέχρι εκεί. Δεν του επιτρέπει να αυτοσχεδιάσει, ούτε να δείξει περισσότερα από όσα προβλέπονται. Ο λόγος είναι προφανής

Ο Οφειλέτης έγινε Αγοραστής

Τίτλοι τέλους στο θρίλερ της μεγαλύτερης ελληνικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, της Δωδώνης, έπεσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Η μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα της χώρας στη φέτα πέρασε στα χέρια της κοινοπραξίας που συνέστησε ο διακινητής της Δωδώνης στην Αττική κ. Ν. Νιάκαρος - με την εταιρεία του Simos Foods ΑΕ - με τη ρωσική Strategic Initiatives UK LLP. Η τιμή πώλησης είναι περίπου 21 εκατ. ευρώ και αφορά το 67,77% - το υπόλοιπο 32,23% ανήκει στις ενώσεις των αγροτικών συνεταιρισμών της Ηπείρου.

Στην ουρά για μία θέση βοσκού!


Πάνω από 120 τηλεφωνήματα, από νέους αλλά και χρόνια ανέργους, οικογενειάρχες και απελπισμένους αστούς, δέχτηκε κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας που αναζητούσε να προσλάβει ένα βοσκό! Τελικά τη θέση πήρε ένας τσοπάνης με προϋπηρεσία και αφού εγκρίθηκε από τον προηγούμενο...

Ανοικτό λογισμικό στον ηλεκτρονικό μετασχηματισμό του κράτους


Μέσα στην κρίση συντελείται μια σιωπηρή αλλαγή: ο αναγκαστικός ηλεκτρονικός μετασχηματισμός του κράτους. Ενα δείγμα είναι η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Παρά την πολεμική εναντίον της από τους αρχιερείς της μίζας και της διαφθοράς του φαρμακευτικού κυκλώματος, τη βλέπουμε ακόμη και στη σημερινή πρωτόλεια μορφή της να υπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών, των Ταμείων και του οικονομικού ελέγχου.

Τέλος εποχής για τον κατώτατο μισθό ?

Ο «μισθός εργασίας» είναι η έννοια που θα αντικαταστήσει το περιεχόμενο και την εξέλιξη που συνόδευε τον «κατώτατο μισθό», ο οποίος αποτελούσε μέχρι πρότινος το μοναδικό μισθολογικό προϊόν κοινωνικής συναίνεσης μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και ΓΣΕΕ.
Η αντικατάσταση θα συνοδεύεται από την κατάργηση των «τριετιών», θα επηρεάζει τις ωριμάνσεις στα μισθολογικά κλιμάκια, θα καταργεί τα ενδιάμεσα και θα λειτουργήσει καταλυτικά στη αναδιαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων.

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης


"Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους σταματήσουμε" ήταν ένα απο τα συνθήματα που φώναζαν 60.000 άνθρωποι σε σημερινή συγκέντρωση στη Μαδρίτη που διοργάνωσαν τα συνδικάτα, διαμαρτυρόμενοι κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας

Ποιους ασφαλισμένους πιάνει το όριο των 67

Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67) αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη. Ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας, ενώ συζητείται μόνο η «διάσωση» όσων ασφαλισμένων θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 

Με «ασημικά» για ΟΕΚ, ΟΑΕΔ πληρώνει το ΙΚΑ τις συντάξεις

Οι πληρωμές των συντάξεων του ΙΚΑ δεν γίνονται μόνο με «εσωτερικά» δάνεια από άλλα ταμεία (κάθε μήνα συνεισφέρουν το ΕΤΕΑΜ και το ΤΑΠ  ΔΕΗ) αλλά και από τις... εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ, του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας που εισπράττει το ΙΚΑ για λογαριασμό των τριών Οργανισμών από τους εργοδότες και από τους εργαζομένους.