oaednews

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Το μνημόνιο αυτό υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για το νέο Ομαδικό συμβόλαιο

Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, σε συνέχεια της υπ αριθμ. 228/23-6-2015 ανακοίνωσής του, σας ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ασφαλισμένων μελών του Συλλόγου μας στην ιδιωτική ασφάλιση, τα οποία μας προέτρεψαν να προχωρήσουμε στην αναζήτηση οικονομικότερης  προσφοράς και να μη δεχτούμε την αύξηση κατά 18% που ζητούσε η Generali, αποφασίσαμε την αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας.  Έτσι, από τις 5 Ιουνίου 2015 είμαστε συμβεβλημένοι με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Δικαιώθηκαν από το δικαστήριο οι άνεργοι που φοιτούσαν στο ΙΕΚ

Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν κανονικά με απόφαση δικαστηρίου, επτά ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων οι οποίοι σταμάτησαν να εργάζονται όταν έληξε το δελτίο ανεργίας τους λόγω φοίτησής τους στα Ι.ΕΚ.!
Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι δια της δικηγόρου τους κ. Μαργαρίτας Καρπαθάκη προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) ζητώντας με την έκδοση προσωρινής διαταγής να επιστρέψουν στην εργασία τους έως την συζήτηση της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει για την υπόθεση και την έκδοση απόφασης επ’ αυτής.

Αλλαγές «φωτιά» στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων – Οι ανατροπές που φέρνουν οι απαιτήσεις των δανειστών και η “ασπίδα” Χρ. Βερναρδάκη

Νέο σοκ στο δημόσιο τομέα και τους μισθούς των υπαλλήλων, θα φέρουν οι απαιτήσεις των δανειστών, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση.
Όπως αποκάλυψε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, η τρόικα ζητά αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς απαιτούν να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των διοικητικά ανώτερων και κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει η λογική του “εξισωτισμού”.

«Σπάει» η κινητικότητα στο Δημόσιο – Βασικό κριτήριο η ειδικότητα

Σε «σπάσιμο» της διαδικασίας γενικής κινητικότητας που είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως συνέχεια της «μίνι κινητικότητας» σε επί μέρους διαδικασίες προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.