oaednews

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Tο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ζητά την βοήθεια του ΟΑΕΔ για να λειτουργήσει!


Εκοψαν το ρεύμα από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Αυτό είναι ένα από τα κακώς εξελισσόμενα αποτελέσματα των λαθών που εξελίχθηκαν τα προηγούμενα 5 χρόνια στα οποία για μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα δημιουργήθηκε συσσωρευμένο χρέος μεγάλου ύψους.
Επίσης είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και της δυσκολίας της ΓΣΕΕ να παρέμβει αποτελεσματικά στην εξεύρεση λύσεων, λόγω του ότι τελεί υπό καθεστώς προσωρινής διοίκησης εξαιτίας των γνωστών επεισοδίων. Αποτέλεσμα; Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, του μόνου τομέα μαζί με την υδροδότηση που αυτή τη στιγμή λειτουργούσε. Και μάλιστα απροειδοποίητης διακοπής, εφόσον από τα τέλη περίπου του Σεπτέμβρη, που το Εργατικό Κέντρο έχει διοίκηση, δεν μας έγινε καμία σχετική προειδοποίηση.

«Αποθετική ζημία» δημοσίου υπαλλήλου -Τι είναι & πώς αποζημιώνεται (έγγραφο)

Αποθετική ζημία νοείται η μη επαύξηση της περιουσίας του ζημιωθέντος λόγω ενός ζημιογόνου γεγονότος, η οποία (επαύξηση) θα επερχόταν σύμφωνα με τη συνηθισμένη πορεία των πραγμάτων (ΑΠ 1221/2001).
Προσφάτως, εξετάστηκε νομικά περίπτωση «αποθετικής ζημίας Δημοσίου Υπαλλήλου – Εξαναγκασθείς σε συνταξιοδότηση εξαιτίας ατυχήματος» (τροχαίο).
Με βάση τη δικαστική απόφαση, το ποσοστό αναπηρίας 25% εκ του ατυχήματος, προστίθεται στο προϋπάρχον ποσοστό αναπηρίας (λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ (Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων):

Θανατηφόρο ατύχημα λίγο πριν το μεγάλο συλλαλητήριο

Τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 34 χρονο εργαζόμενο στη ΛΑΡΚΟ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή Βύρα Σουρτζίου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για οδηγό φορτηγού από τη Χαλκίδα ο οποίος γύρω στις 10 το βράδυ βρισκόταν στα νταμάρια για να ξεφορτώσει το υλικό που μετέφερε. Από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο της νταλίκας η οποία άρχισε να κυλά προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα 150μ.

Για πρώτη φορά απεργία στα Jumbo! Στην Πρέβεζα την Κυριακή 26/1

Ως γνωστόν, τα «Jumbo» στην Πρέβεζα (αλλά και στην Κατερίνη) αποφάσισαν να δουλεύουν καταχρηστικά και χωρίς καμία διαβούλευση με εργαζομένους και φορείς, τις Κυριακές. Σε συνέχεια των αντιδράσεών του, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας κήρυξε απεργία για την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το κατάστημα.
«Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή σωματείων και αντιπροσώπων μελών του.

ΚΕΘΕΑ: 36 θέσεις εργασίας σε έξι περιοχές

Tο ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ), Ν.Π.Ι.Δ. που παρέχει υπηρεσίες θεραπείας, πρόληψης, εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ζητεί προσωπικό το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης, σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λαμία, Κοζάνη, Λέσβο και Χίο.

ΑΣΕΠ: Σε εξέλιξη αιτήσεις για 35 μόνιμες προσλήψεις σε κέντρα πρόνοιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 7Κ/2019 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση, μεταξύ άλλων, τριάντα πέντε (35) θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.