oaednews

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Στήριξη της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ/ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»

 Στήριξη της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ/ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη την από 18/10/2022 ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΟΤΑ, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, καθώς και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ίδια μέρα, ώρα 11:30πμ, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας και Γεναδίου 8, Αθήνα).

ΕΝΥΠΕΚΚ: 374.979 λιγότερους ανέργους από την ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε για τον Αύγουστο η ΕΛΣΤΑΤ!!

 .Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.)

σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) προχθές ανακοίνωσε 569.609 ανέργους (ποσοστό 12,2%) για τον Αύγουστο του 2022.


Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε, για τον ίδιο μήνα, ότι 944.588 ανέργους (ποσοστό 20,2%)!!


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταμέτρησε 374.979 λιγότερους ανέργους από την ΔΥΠΑ για τον Αύγουστο 2022, όπως φαίνεται από τα παρακάτω επίσημα στοιχεία!!


Στοιχεία από ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)



Στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ

Καταγγελία τιμωρητικής μετακίνησης της Προέδρου της ΟΣΕΚΔΥΠ

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 13/10/2022 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΕΚΔΥΠ, καταγγέλλει την πρόσφατη «τιμωρητική» μετακίνηση της Προέδρου της Ομοσπονδίας και μέλους του ΔΣ του ΣΥΚΥΠ, Βασιλικής Καρκάνη.

Τα τελευταία δύο έτη, η Βασιλική Καρκάνη εκτελούσε χρέη Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Αυτοτελούς Τμήματος, υπαγομένου απευθείας στην Υπουργό Παιδείας (είχε οριστεί προτού εκλεγεί Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του ΔΣ του ΣΥΚΥΠ). Μετά την επιστροφή της Προϊσταμένης την οποία αναπλήρωνε, αιτήθηκε να επιστρέψει ως υπάλληλος σε Τμήμα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, όπου υπηρετούσε ακριβώς πριν αναλάβει την αναπλήρωση. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό, αλλά μετακινήθηκε σε Τμήμα της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.