oaednews

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ποιοι «βγαίνουν» σε σύνταξη με τα νέα όρια (παραδείγματα)

 Στο Δημόσιο το δικαίωμα συνταξιοδότησης θεμελιώνεται στη χρονιά που ο υπάλληλος συμπληρώνει 25ετία, αλλά για την υποβολή αίτησης θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί το σύνολο των ετών και το νέο όριο ηλικίας

συνταξιοδότησης που ισχύει από 19/8/2015 και μετά.

Συνεπώς, για 6 κατηγορίες ασφαλισμένων στο Δημόσιο μέχρι το 1992 ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, 

Εργαζόμενοι για Υπουργό Εργασίας: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να πειραματίζεται σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης

 Τουλάχιστον ανεδαφικές κι επικίνδυνες για την αξιοπιστία του ασφαλιστικού μας συστήματος χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, ότι πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε «πιστοποιημένους» δικηγόρους και λογιστές.

Σημειώνοντας ότι "δεν γνωρίζουμε εάν αυτές οι «ιδέες-πυροτεχνήματα», εκπορεύονται από την ομάδα εργασίας που έχει συστήσει για το ζήτημα της αντιμετώπισης των εκκρεμών συντάξεων. Πιστεύουμε, όμως, ότι θα όφειλε -στοιχειωδώς- πριν τις εξαγγείλει, να είχε ζητήσει σ’ αυτό το δίμηνο που είναι Υπουργός Εργασίας, να ενημερωθεί και για τις προτάσεις των εργαζόμενων του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή αυτών, που καθημερινά αγωνιζόμαστε στα τμήματα απονομών συντάξεων και όχι μόνον, για να φέρουμε σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, υπό απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, με εντελώς ξεπερασμένα μέσα".

Σε μία εβδομάδα λήγει η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα 7.000 επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας σε 5 περιφέρειες

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα 7.000 επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, για 12 μήνες, έχουν ως εξής:

 

·      473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

·      568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

·      615 € για τους μακροχρόνια ανέργους

·      710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, προχώρησε η κυβέρνηση

 Σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, προχωρά η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στην κρίσιμη «μάχη» που δίνεται με τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση υπήρξε μονόδρομος μετά το «ναυάγιο» που υπήρξε στις συζητήσεις του υπουργείου Υγείας με τους Ιατρικούς Συλλόγους το Σάββατο. «Φύλλα πορείας» θα πάρουν 206 γιατροί κάτω των 60 ετών.