oaednews

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Με αφορμή τις απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, σχετικά με την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και 2 Ομοσπονδιών στο ΣτΕ

Ο Υπουργός της κατάργησης του 8ώρου και της επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στον Μεσαίωνα, ο κ. Χατζηδάκης, προκαλεί για μία ακόμα φορά. Με αφορμή την προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και 2 Ομοσπονδιών στο ΣτΕ, προέβη σε απαξιωτικές δηλώσεις αναφέροντας ότι πρόκειται «περί παρωχημένων καταδικασμένων συνδικαλιστικών λογικών των δεκαετών του ’80 και 90».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και επισημαίνει τα εξής:

  1. Ο Υπουργός Εργασίας αγνοεί προφανώς ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, τόσο εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όσο και εκ μέρους των 2 Ομοσπονδιών τις οποίες η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υποστηρίζει (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ) ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΘΟΔΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ, αλλά αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα. Προφανώς, η δήλωση του κ. Χατζηδάκη, ότι όποιος διεκδικεί στα Δικαστήρια το δίκιο του απαξιώνει τον εαυτό του, αποτελεί δήλωση που δεν απαξιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά την ίδια τη δικαιοσύνη, το Συμβούλιο της Επικρατείας και εν τέλει το ίδιο το Σύνταγμα, που κατοχυρώνει το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στα δικαστήρια, χωρίς, φυσικά, να εξαιρεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.