oaednews

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Βάρεσαν «κανόνι» τα ταμεία! Εκκρεμούν 400.000 αιτήσεις για συντάξεις, εφάπαξ


Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ
Σε εκκρεμότητα παραμένουν 330.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες, επικουρικές συντάξεις και μερίσματα, καθώς και 61.000 για χορήγηση εφάπαξ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι, πριν ακόμη τεθούν σε εφαρμογή τα περισσότερα από τα μέτρα του 3ου μνημονίου, ελέω της ανεργίας (το επίσημο ποσοστό ξεπερνά το 25%), της βαθιάς ύφεσης που προκάλεσαν τα πρώτα δύο προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και του «κουρέματος» των αποθεματικών (PSI) το 2012, σιωπηρά το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται ήδη σε «τροχιά πτώχευσης».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και μέχρι τις τελευταίες εθνικές εκλογές βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ασκώντας από τα αριστερά αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι για να δοθούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν, από το «ταμείο» λείπουν περίπου 4,5 δισ. ευρώ!

Επιθυμία: Γιώτα Νέγκα - Το δίκιο μου

100.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας .. διευκρινίζει το Υπουργείο

Τον Μάρτιο του 2016 ξεκινά η κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ, θα καλύψει 100.000 νέες θέσεις εργασίας για πάνω από 5 μήνες
Με διευκρίνιση σχετικά με τα νέα προγράμματα απασχόλησης που εξήγγειλε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας (για την Καταπολέμηση της Ανεργίας)Ράνια Αντωνοπούλου, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας λόγω κάποιων δημοσιευμάτων στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

Οι εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ που δεν φτάνουν ποτέ στον ΟΑΕΔ

Από το blog των φαρμακοποιών http://farmakopoioi.blogspot.gr/ διαβάσαμε και αντιγράψαμε τα παρακάτω, με το σχόλιο  ότι οι εισφορές αυτές δεν φτάνουν ποτέ στον ΟΑΕΔ, όπως και τόσες άλλες θεσμοθετημένες εισφορές. 
"Ανά 6μηνο πληρώναμε μέχρι τώρα 60 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ. Αυτό έβγαινε σε ξεχωριστό λογαριασμό κάθε τέλος του 6μηνου, αποτελούσε δηλαδή ξεχωριστή πληρωμή.

Από την πληρωμή συνταγών Ιουλίου που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, διαπιστώσαμε ότι η εισφορά αυτή καθιερώθηκε στις πάγιες εισφορές που κρατούνται αυτόματα μέσω ΕΟΠΥΥ.

Τι λάθος κάνω...


Ψίχουλα για τις νέες γενιές

Συντάκτης: 






Το πραγματικό τους ενδιαφέρον για τις νεότερες γενιές δείχνουν για ακόμη μια φορά οι συντηρητικές κυβερνήσεις της Ε.Ε., εκφράζοντας παντελή αδιαφορία για την επέκταση της χρηματοδότησης της Πρωτοβουλίας Νεανικής Απασχόλησης (ΥΕΙ) το 2016.
H πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί μετά βαΐων και κλάδων τον Φεβρουάριο του 2013 από τους ηγέτες της Ε.Ε. (με πρώτη και καλύτερη μάλιστα τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ) ως απάντηση στη βραδυφλεγή βόμβα της νεανικής ανεργίας στην Ενωση.
Στόχος, η υποστήριξη των νέων κάτω των 25 ετών που δεν σπουδάζουν, δεν εργάζονται ή δεν εκπαιδεύονται σε κάποια δουλειά.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 3-4/12/2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Για συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού / σταδιοδρομίας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 3-4/12/2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού / σταδιοδρομίας
και λοιπούς επαγγελματίες συναφών υπηρεσιών
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.),
στο πλαίσιο των δράσεών του ως Κέντρο Euroguidance της Ελλάδας
και των αρμοδιοτήτων του για την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων
αναβάθμισης των δεξιοτήτων των επαγγελματιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας
προσκαλεί τους συμβούλους σταδιοδρομίας/ επαγγελματικού προσανατολισμού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο.Ε.Λ. Ο.Α.Ε.Δ.

Ο. Ε. Λ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686

   
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ο.Ε.Λ. Ο.Α.Ε.Δ.

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ο.Α.Ε.Δ., η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 06/11/2015, παίρνοντας υπόψη αρνητικές δηλώσεις Υπουργών και αρμοδίων, αλλά και εισηγήσεις που υποβάλλονται προς το Υπουργείο  Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων, από επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί με τρόπο πρόχειρο και επιλεκτικό και η σύνθεση των οποίων καθορίζεται από τα ίδια τα μέλη τους, έτσι ώστε να μη συμμετάσχει και να φιμωθεί οποιοσδήποτε έχει διαφορετική άποψη, σχετικά με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής δράσης του Ο.Α.Ε.Δ.
1.  Επειδή η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση με το σύστημα Μαθητείας, το οποίο υλοποιεί ο Ο.Α.Ε.Δ. εδώ και 60 χρόνια, έχει αξιολογηθεί πολλαπλώς και διαρκώς από φορείς, αλλά κυρίως από την κοινωνία και έχει αναδειχθεί ως το πληρέστερο σύστημα παροχής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα και ο πιο σταθερός πυλώνας της.

Υποχώρησε η ανεργία στον Καναδά


Που αποδίδεται η αύξηση απασχόλησης


Στο 7% υποχώρησε τον Οκτώβριο η ανεργία στον Καναδά, με τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 44.400.Ωστόσο, η αύξηση της απασχόλησης αποδίδεται σε συγκυριακούς παράγοντες, καθώς αρκετές θέσεις ήταν προσωρινής απασχόλησης και συνδέονταν με τις εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 19 Οκτωβρίου.

Νέος γύρος συγχωνεύσεων & καταγραφή προσωπικού – Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα – Με προσόντα στελέχους οι μισοί υπάλληλοι

Συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις οργανισμών και νομικών προσώπων προ των πυλών στο Δημόσιο, ενώ έρχονται και μετακινήσεις υπαλλήλων από υπηρεσίες οι οποίες αναμένεται να απορροφηθούν από άλλες δομές – ορισμένες είναι προδιαγεγραμμένο να έχουν αναγκαστικό χαρακτήρα αλλά θα επιχειρηθεί «να γίνουν με ήπιο τρόπο».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στατιστική ανάλυση, θα μπορούν να ενταχθούν στο υπό σύσταση Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης διεκδικώντας μια θέση ευθύνης 125.370 δημόσιοι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, καθώς και περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Ωστόσο η μοριοδότηση αναμένεται να αποτελέσει τη «σήτα» για την τελική επιλογή προϊσταμένων σε διευ-θυντικές θέσεις.
Σαρωτικές αλλαγές