oaednews

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Το νέο πακέτο μέτρων θα φέρει ανεργία 28%-29%»

«Καμπανάκι» από τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββα Ρομπόλη, με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,


Δημοκρατικός Φιλελευθερισμός

Η εξισορρόπιση των δικαίων του ατόμου απέναντι στην τυραννία της πλειοψηφίας

του Παναγιώτη Περυσινάκη
anileos.blogspot.com


Σε προηγούμενο σημείωμα υπογράμμισα πόσο η διαφύλαξη της λαϊκής κυριαρχίας και η προάσπιση της δημοκρατίας εξαρτώνται από το σεβασμό στους νόμους, και πόσο η ανομία και η πάνδημη ανοχή στην ανομία υπονομεύουν το πολίτευμα, σημειώνοντας πως αναγκαίο παρακολούθημα της ελευθερίας λόγου είναι η πειθαρχία στην εφαρμογή των δημοκρατικώς αποφασισθέντων.

Πως θα γίνει η νέα εφεδρεία και ποιους «ακουμπά»


Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η συνταξιοδοτική ωρίμανση, αλλά και η μείωση του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα εάν βαθμολογηθεί «κάτω από τη βάση», είναι οι τρεις παράμετροι που καθορίζουν τη νέου τύπου εφεδρεία και στις οποίες συμφώνησαν χτες οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκης.

Λουκέτα για παράνομη απασχόληση μεταναστών

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση επιβλήθηκε, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του πρόσφατου νόμου 4052/2012, ποινή κλεισίματος πέντε (5) ημερών στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο λαθρομετανάστης Πακιστανικής καταγωγής, δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην Πάρο.

Από την εφεδρεία στην διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση

Στο συρτάρι φαίνεται ότι μπαίνει πλέον το σχέδιο της εφεδρείας για τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στα πλαίσια του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας που ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και τις ενστάσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, που απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση περί εφεδρείας, συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Αντώνης Μανιτάκης φαίνεται ότι προκρίνουν ένα μοντέλο διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους κριθούν αρνητικά κατά την αξιολόγηση και όσους βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους των οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται με την τρόικα να επιμένει στην απόλυση τους.