oaednews

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη απεργία


Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη  Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 15/7/2015.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Για την Αθήνα: Σταδίου και Δραγατσανίου, Πλατεία Κλαυθμόνος, στις 11:00 πμ
Ο  αγώνας συνεχίζεται..
 Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, για τα παιδιά μας, για εργαζόμενους και ανέργους που δεν αντέχουν άλλα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα. 
Είναι ανάγκη να ενώσουμε όλοι μαζί τη δύναμή μας για να πλημμυρίσει η φωνή μας την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο.
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής κατεστημένων, συντηρητικών, ολιγαρχικών αντιλήψεων έφτασε. Είναι ευθύνη όλων μας.

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ:

24ωρη Πανελλαδική Απεργία αυριο

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
10:30 πμ απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια
  7.30 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.

Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη – Ποιοι γλιτώνουν τώρα τις ανατροπές – Τι θα ισχύσει για τη μεταβατική περίοδο

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Με την ψήφιση του νέου νόμου (εκτός αν υπάρξει αναδρομική εφαρμογή από 1ης/7/2015), όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανεβαίνουν σταδιακά ως το 2022 ώστε να φτάσουν στα 62 για μειωμένη σύνταξη, στα 67 για πλήρη και στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης. Επιπρόσθετα, όμως, για όσους αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και δεν έχουν συμπληρώσει το νέο αυξημένο όριο ηλικίας, θεσπίζεται ειδική ποινή μείωσης της σύνταξης που θα επιβάλλεται για όλα τα χρόνια που υπολείπονται του νέου ορίου συνταξιοδότησης!

Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει στη δημόσια διοίκηση η νέα συμφωνία

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφαρμογή νέου σχήματος κινητικότητας από τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.