oaednews

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. : Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ!



20 Μαΐου 2021 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η τελευταία ανακοίνωση του Προεδρείου της ΟΕΛ (εστάλη 17/5/2021) ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων και της βούλησης των συνδικαλιστών που φέρουν την ευθύνη εκπροσώπησης του κλάδου μας.

Διαχειρίζονται την κατάσταση της υποβάθμισης και της διάλυσης του Θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση και την προώθηση κυβερνητικών επιλογών που υλοποιούνται μέσα από το ν.4763/2020.

Από την ανάγνωση της ανακοίνωσης διαπιστώνονται ανακρίβειες, ψεύδη, σκόπιμες παραλείψεις γεγονότων και έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, που οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τον κλάδο και το θεσμό της μαθητείας του ΟΑΕΔ σε διάλυση.

ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για 24ωρη απεργία στις 3 Ιουνίου 2021


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε στις 19 Μαΐου 2021, αποφάσισε πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του
κ. Χατζηδάκη που, μεταξύ άλλων: καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω, αποφάσισε: