oaednews

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Βουτιά στα χρώματα! Εικαστική 'Έκθεση ΒΝΣ ΟΑΕΔ

" Όλοι οι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί του Ο.Α.Ε.Δ. , προκειμένου να αναδείξουν το παιδαγωγικό έργο τους συγκέντρωσαν έργα ζωγραφικής με διάφορα υλικά( χρώματα, κολλάζ ,φυσικά υλικά κ.λ.π.) από όλους τους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς  και θα τα παρουσιάσουν στην εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 13 Ιουνίου." 

Από την Δ/νση Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

ΟΕΛ ΟΑΕΔ: ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ(ΕΥΔ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ σχετικά με 
 ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ                                                   (ΕΥΔ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Με το υπ΄ αρ. 35882/31-5-2018 έγγραφό της η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ κοινοποίησε «απαίτηση» της Ειδικής Διαχειριστικής Επιτροπής  (ΕΥΔ) να συγκεντρωθούν παραστατικά στοιχεία, που αφορούν στην υλοποίηση της Πρακτικής άσκησης των μαθητών που φοιτούν στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας.
1.       Του συνόλου των καθαρών  αμοιβών των μαθητών 17,12 ευρώ και ειδικότερα των 6 ευρώ που αφορά το ποσό που καταβάλουν οι επιχειρήσεις στους  μαθητευόμενους εργαζόμενους με αποδείξεις είτε γραμματίων είσπραξης, είτε extrait  τραπέζης της επιχείρησης, είτε  αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού των μαθητών.

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ πάει Επίδαυρο…

Συνάδελφοι, η ΠΕΥ-ΟΑΕΔ  διοργανώνει  και φέτος τη μετάβαση μετ  επιστροφής από την Αθήνα στην Επίδαυρο με πούλμαν για να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου  «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Σοφοκλή το Σάββατο 21/7/18.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 
“ΗΛΕΚΤΡΑ” του Σοφοκλή
Σάββατο  21  Ιουλίου 2018
Η συμμετοχή  ανέρχεται στα 10 €  ανά άτομο στο άνω διάζωμα

Τι αλλάζει στα επιδόματα ανεργίας και αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που φέρνει σημαντικές αλλαγές στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αλλά και στα πρόστιμα σε βάρος των εργοδοτών. Το ν/σ είναι ανοικτό για διαβούλευση μέχρι 8/6  στη σελίδα:    
  http://www.opengov.gr/minlab/?p=3934
Με το νέο σχέδιο νόμου έρχονται και αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας αλλά και αφερεγγυότητας εργοδότη, που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Νέα ρύθμιση στο θέμα της εγγραφής στον ΟΑΕΔ σπουδαστών Δ.Ι.Ε.Κ

Διάταξη που εισήχθη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, ρυθμίζει εκ νέου το ζήτημα με τη δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τους συμμετεχόντες σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στο άρθρο 34, με τίτλο «Επίδομα ανεργίας συμμετεχόντων σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης», προβλέπει πως «άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους μετράται ως χρόνος ανεργίας εφόσον: α) είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον για τέσσερις μήνες κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την έναρξη του προγράμματος». Έτσι, δεν είναι αναγκαστικό η εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ να έχει λάβει χώρα τέσσερις μήνες πριν από τη φοίτηση, αλλά μπορεί να αφορά το σύνολο των προηγούμενων δώδεκα μηνών.

Δημόσιο: Προστίθενται στο 2019 οι προσλήψεις που δεν έγιναν εδώ και τρία χρόνια

Στις λιγότερες από τις αναμενόμενες αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο την περίοδο 2016-2018 οφείλεται η συμφωνία κυβέρνησης –θεσμών για περισσότερες από τις αρχικά προβλεπόμενες προσλήψεις μονίμου προσωπικού το 2019.