oaednews

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Κοινωφελής εργασία: Όλα έτοιμα για το νέο πρόγραμμα - Οι ειδικότητες, τα δικαιολογητικά

Εκατοντάδες ειδικότητες περιλαμβάνονται στα αιτήματα των Δήμων προς το υπουργείο Εργασίας για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 άνεργους σε όλους τους Δήμους
Ειδικότερα οι θέσεις που προκηρύσσονται αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Από πότε θα μπορούν να πάρουν την νέα άδεια μιας ημέρας οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι

Μία επιπλέον ημέρα αδείας για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό τους έλεγχο, ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει το υπουργείο Εσωτερικών
Η διάταξη αναμένεται να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ θα περιέχει και άλλες προβλέψεις για ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Ανάμεσά τους η επέκταση της παροχής 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου και σε γονείς που υιοθετούν παιδιά ηλικίας έως τεσσάρων ετών.

Πότε πρέπει να κάνει διάλειμμα ο εργαζόμενος

Οδηγίες και συστάσεις για το διάλειμμα στην εργασία για τους εργαζόμενους στα καταστήματα δίνει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας.

Κατά τις ημέρες της εβδομάδας που η λειτουργία των καταστημάτων περιλαμβάνει ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 12 μ.μ. έως 4 μ.μ., στους εργαζόμενους που απασχολούνται κατά το διάστημα αυτό, δίνεται διάλειμμα (αποχή από την εργασία) 20` λεπτών. Το διάλειμμα γίνεται περίπου στο μέσο του ημερήσιου χρόνου απασχόλησης του εργαζόμενου. Η διάρκεια του διαλείμματος είναι εργάσιμος χρόνος και αναγράφεται στην κατάσταση προσωπικού.

Εκδήλωση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ για το Πολυτεχνείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ η καθιερωμένη εκδήλωση της ΠΕΥ  ΟΑΕΔ  για την επέτειο του Πολυτεχνείου με κεντρικό σύνθημα Ψωμί-Παιδεία - Ελευθερία και ομιλητή τον Πρόεδρο της ΠΕΥ ΟΑΕΔ Γιώργο Καραούλη. Στο πιάνο, όπως πάντα, ο εξαιρετικός μουσικός Θάνος Μανουσόπουλος

Το Πολυτεχνείο Ζει