oaednews

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μητροπολιτικό Ιατρείο στο Ελληνικό


 Απευθύνεται σε άνεργους και  ανασφάλιστους παρέχοντας πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και φαρμακευτική κάλυψη. Εκδίδει παραπεμπτικό για τα δημόσια νοσοκομεία και κλινικές Βρίσκεται υπό την προστασία του Δήμου γι αυτό και υπάρχει μια σχετική αυστηρότητα στα δικαιολογητικά που πρέπει να παρουσιάσει ο δεχόμενος την περίθαλψη. Μέσω αυτών των δικαιολογητικών  θα πρέπει να είναι εμφανής  η αδυναμία προσέγγισης  των κρατικών δομών. Δέχεται και μετανάστες χωρίς χαρτιά. Παρέχουν φάρμακα μόνο με την υπόδειξη των δικών τους γιατρών Επίσης συνταγογραφούν.
Μπορούμε να βοηθήσουμε με συγκέντρωση φαρμάκων και βρεφικού γάλακτος.

Βιβλιάριο Ανασφαλίστου- Απορίας


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ.Υ.Α.139491/16 Νοεμβρίου 2006 (Φ.Ε.Κ. Β/1747), οι ανασφάλιστοι οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα και οι άνεργοι που έχει λήξει το βιβλιάριο του ασφαλιστικού τους φορέα, μπορούν να εκδώσουν «Βιβλιάριο Ανασφαλίστου- Απορίας», ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων.

Προχωρά η μετακίνηση των 2.000 υπάλληλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία, που αναμένεται να περικόψουν περίπου το 50% των υπηρεσιακών τους μονάδων, βρίσκεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης του κράτους, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να συνεδριάσει για την έγκρισή τους το Συντονιστικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Βεβαιώσεις ανεργίας ηλεκτρονικά θα λαμβάνουν οι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ

Βεβαίωση ανεργίας από την ηλεκτρονική πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα μπορούν να λαμβάνουν στο εξής οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού άνεργοι, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα εάν είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας ή όχι λαμβάνουν τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης.

Τα 4 σοκ που προκαλεί η εγγεγραμμένη ανεργία

Τέσσερα σοκ προκαλεί, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η λίστα των 989.422 εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, τον Δεκέμβριο του 2012 καθώς: ...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την εκτύπωση των ελέγχων από το  πληροφοριακό σύστημα του ΛΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι όσοι υπάλληλοι-ελεγκτές προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,45% έχουν διενεργήσει ελέγχους και επιθυμούν να τους εκτυπώσουν για την πληρωμή του μηνός Δεκεμβρίου, θα πρέπει: