oaednews

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Την Παρασκευή το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 18.12.2015 θα καταβληθεί στους δικαιούχους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων και την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου). Αναλυτικά η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει τα εξής:

Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις για το νέο μισθολόγια

Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις

Νέο μισθολόγιο: Απόλυτα μνημονιακό 
Μειώνει την αξία της εργασίας, διαχωρίζει,  εντατικοποιεί, τιμωρεί, αξιολογεί

Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, με διαδικασίες εξπρές, η κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, ανάμεσα στα οποία είναι και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ένα νομοσχέδιο που το έβγαλε στη δημοσιότητα Κυριακή βράδυ, χωρίς καμία συζήτηση! Γιατί βέβαια, για «παράλληλα προγράμματα» -σε παράλληλα σύμπαντα- μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαβουλεύεται επ’ άπειρον, όταν όμως είναι να ψηφίσει κόψιμο στους μισθούς και τις συντάξεις της αρκεί μια μέρα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τον αντιλαϊκό της κατήφορο, και το πόσο «καλός μαθητής» είναι στην υλοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών και της ΕΕ.

Αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 9μμ το ραδιοφωνικό μας ραντεβού στο ράδιο oaednews

Αγαπητοί φίλοι, λόγω συμμετοχής μου σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα, το διαδικτυακό ραδιοφωνικό ραντεβού μας στο radio oaednews, αναβάλλεται για αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 9μμ. Ευχαριστούμε για τα ενθαρρυντικά σας λόγια...

Τι λέει η ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστών και της πλουτοκρατίας της χώρας μας, κατέθεσε στη Βουλή και σχεδιάζει να ψηφίσει την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το «νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.
Το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

2 μέτρα και 2 σταθμά από τον ΟΑΕΔ, λένε οι πρώην εργαζόμενοι στα Σ/Μ Λάρισα

Γενική συνέλευση, στις 8 σήμερα το βράδυ στο Ε.Κ.Λ., των πρώην εργαζομένων στα Σ/Μ Λάρισα, συγκαλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, με θέμα την καταβολή επιδόματος που δικαιούνται λόγω της απόλυσής τους.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την απαράδεκτη απόφασή του - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του -  να μην καταβληθεί το ταμείο αφερεγγυότητας που δικαιούνται και έπρεπε να καταβληθεί αυτές τις ημέρες στους πρώην εργαζόμενους της αλυσίδας ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις με βάση τα αναγγελθείσα ποσά από τους εξουσιοδοτημένους δικηγόρους των εργαζομένων, όπως ορίζει άλλωστε και ο νόμος.

Η Ένωση Κεντρικής Ελλάδος για την Αξιοποίηση του υλικού των καταργηθέντων Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.ΝΕ)

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ.  34 . 14-12-2015
Email:ypal.oaed.k.elladas@gmail.com
                                                         Προς   την Διοικήτρια ΟΑΕΔ
                                                                      κ. Καραμεσίνη Μαρία
                                                                   
                                                               Κοιν: 1) Περ/κή Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
                                                                        2)Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ                                                                         
                                              
Θέμα: ΄΄Αξιοποίηση του υλικού των καταργηθέντων Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.ΝΕ)΄΄

          Κυρία Διοικήτρια,

           Έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και των υπαγόμενων σ’αυτή  Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (ΚΕΝΕ) αλλά και την μεταφορά του υλικού αυτών των Οργανισμών που ακολούθησε στον ΟΑΕΔ, να λιμνάζουν στην κυριολεξία από το 2012 αποθηκευμένα, καταγεγραμμένα, αλλά δυστυχώς αναξιοποίητα κάποιες χιλιάδες βιβλίων.