oaednews

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ενοχοι οι υπάλληλοι, αθώοι οι δήμαρχοι

Φύγε εσύ, έλα εσύ... Είναι η ανάλγητη και ανακόλουθη λογική(;) ενός κράτους χωρίς συνέχεια και πάνω απ' όλα χωρίς συνέπεια. Ετσι, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απολύσει τουλάχιστον 2.300 άτομα στις 22 Μαρτίου, ημερομηνία που λήγει η διαθεσιμότητά τους, από την άλλη πλευρά επαναπροσλαμβάνει -και δικαίως- 482 υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας από τις 27 Νοεμβρίου 2011...

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Σύμφωνα με την Π2α/ 139491/16-11-2006 ΚΥΑ, οι κατηγορίες δικαιούχων για βιβλιάριο πρόνοιας είναι:
1) Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς, κάτοχοι ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς) ή ανιθαγενείς ή υπήκοοι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανασφάλιστοι και το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος και κατά 50% για άτομα με αναπηρία.

«Προκαλεί η κυβέρνηση για την ανεργία»



Την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2013, σχολιάζει ο Δημήτρης Στρατούλης βουλευτής Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως: "Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και η κυβέρνηση προκαλεί ισχυριζόμενη ότι μειώνεται Τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας, που σπάνε το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο λόγων των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, διαψεύδουν κατηγορηματικά τους επικοινωνιακούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η ανεργία μειώνεται στη χώρας μας και ότι οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις.

50.000 voucher μέσω ΟΑΕΔ σε ανέργους

Μέσα στον Απρίλιο ξεκινάει το πρόγραμμα voucher (επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους εως 29 ετών) όπου θα δώσει την ευκαιρία να καταρτιστούν μέσω των ΚΕΚ και να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης 50.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ Το πρόγραμμα voucher στο σύνολο του θα αφορά 75.000 ωφελούμενους αφού ο προϋπολογισμός του που έχει καθοριστεί προβλέπει το διευρυμένο πρόγραμμα της Επιταγής εισόδου για το 2014 Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι νέοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών, και παρέχει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                         ΑΘΗΝΑ 12-03-2014
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

                              
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


       ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ), ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ    ΣΤΟ FACEBOOK  ΜΕ ΟΝΟΜΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ  ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ "
      Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ   ΚΑΙ  ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ  ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στην πρόσκληση για διάλογο του Υπουργού ΔΜΗΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντώντας σε αίτημα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για συνάντηση, έχει να επισημάνει τα εξής:
Ο κ. Υπουργός μας καλεί κατόπιν εορτής και αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του Δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και ταυτόχρονα θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων - απολύσεων. Αυτό το νομοσχέδιο, επίσης, που σήμερα γίνεται Νόμος του Κράτους, κατασκευάζει νέα δεξαμενή απολύσεων από τους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους τροποποιώντας τα κριτήρια πρόσληψής τους.

Ο Ρέντσι μειώνει το κόστος εργασίας στην Ιταλία μειώνοντας τους φόρους στους μισθούς

Μειώνεται κατά 1.000 ευρώ η φορολόγηση των μισθών στην Ιταλία
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παρουσίασε την Τετάρτη τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την μείωση των φόρων, τις πρώτες παρεμβάσεις στην αγορά της εργασίας, την στήριξη των επιχειρήσεων και τον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου.

Δεν καταργείται (προς το παρόν) το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας

Την απόσυρση της διάταξης που καταργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,

ΑΔΕΔΥ: «Νέα δεξαμενή απολύσεων από τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντώντας στο αίτημα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για συνάντηση, εξηγεί ότι αρνήθηκε για τους παρακάτω λόγους:
«Ο κ. Υπουργός μας καλεί κατόπιν εορτής και αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του Δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και ταυτόχρονα θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Πρωτοβουλία ProWork: Θα φτιαχτεί ελληνικό χωριό που θα φέρει την λύση στην ανεργία

Ένα χωριό στην Ελλάδα θα φτιάξουν βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι όπου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.
Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.

Υπουργική τροπολογία ρουσφέτι από Μητσοτάκη!!!!!

Με τροπολογία που κατατέθηκε ο Υπουργός της αξιοκρατίας κ. Μητσοτάκης φροντίζει να επανατοποθετηθούν προνομιακά όλοι οι υπάλληλοι του Δικού του Υπουργείου, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  στις ίδιες θέσεις που κατείχαν.....

Τον ΟΑΕΔ επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης επισκέφθηκε, χθες Τρίτη 12.04.2014, τον ΟΑΕΔ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Κατά τη συζήτηση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την "τύχη" του Οργανισμού, αλλά και το δικό τους εργασιακό μέλλον και έθεσαν αρκετά ερωτήματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σημείωσαν ότι εδώ και δύο χρόνια δε γίνονται κρίσεις αφού δε λειτουργούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Ο κ. Κριτσωτάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει:
§ στο δημόσιο ΟΑΕΔ, ως βασικό εργαλείο για τον επανασχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών στήριξης της πλήρους απασχόλησης και των ανέργων στη χώρα μας
§ στην ενίσχυση του Οργανισμού με προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό
§ στην ανάγκη αλλαγής πολιτικών για την ανεργία
§ σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που θα στηρίζουν την πλήρη, σταθερή, ασφαλή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία και όχι, όπως μέχρι σήμερα, τη γενικευμένη επιδότηση των εργοδοτών για τη δημιουργία ελαστικών και επισφαλών θέσεων εργασίας