oaednews

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΑΕΔ: Προγράμμα συμβουλευτικής για ανέργους στα Χανία

Εργαστήρια Ενεργοποίησης – Κινητοποίησης ανέργων στο Νομό Χανίων, θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους ανέργους.
Μέσω του Εργαστηρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Πρόταση για ίδρυση τμήματος μαθητείας ξεναγών στον ΟΑΕΔ Αγρινίου κατέθεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κωστακόπουλος.Η πρόταση κατατέθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας,στην προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ,στην αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, με τη συμμετοχή των Αντιπερεφερειαρχών Χ.Σταρακά και Γ.Αγγελόπουλου,εκπροσώπων φορέων και δήμων κατά την οποία παρουσιάστηκε η μέλετη για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής που εκπόνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην Πρέβεζα έγινε η ετήσια γενική συνέλευση του ΟΑΕΔ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας


Με επιτυχία διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/09/2016 στο Πολιτιστικό κέντρο «ΟΑΣΗ» του Δήμου Πρέβεζας.
Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ο Περ/κός Διευθυντής ΟΑΕΔ Ηπείρου κος Φωκάς Πανούλας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ΟΑΕΔ Ελλάδος κος Γεώργιος Μακράκης, ο πρόεδρος του ταμείου αλληλοβοηθείας του προσωπικού του συλλόγου κος Γεώργιος Δουβρίδης καθώς και ο πρόεδρος της ένωσής μας κος Δημήτριος Κώτσης.
Εκφράστηκαν προβληματισμοί και συζητήθηκαν προτάσεις γύρω από το μείζον πρόβλημα της ανεργίας.

ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΙΚΑ! Έλλειμμα 2 δις ευρώ – Αναζητάει «σωσίβιο» στον «κουμπαρά» των ταμείων για να δώσει τις συντάξεις

Έλλειμμα 2,099 δις ευρώ θα εμφανίσει ως το τέλος του έτους το ΙΚΑ και για αυτό το Ταμείο αναμένεται να ζητήσει σπάσιμο του… κουμπαρά, του περίφημου ταμείου νέων γενεών (ΑΚΑΓΕ) για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην καταβολή των συντάξεων ως το τέλος του έτους.Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) θα υπάρξει εισήγηση κατά την διάρκεια του ΔΣ του Ιδρύματος αύριο, όπου επισημαίνεται η ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών), προκειμένου να καλύψει μέρος από το συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμά του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΙΚΑ για να ανταποκριθεί στην έγκαιρη καταβολή των συντάξεων θα πρέπει να προχωρήσει σε παύση πληρωμών προς τρίτους, για τους οποίους εισπράττει εισφορές και οφείλει να πληρώνει (πχ ΕΟΠΥΥ, ΕΤΕΑ ή ΟΑΕΔ), σε πρόσθετη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε επιπλέον χρηματοδότηση από το ΑΚΑΓΕ.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων -ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ):

Μέχρι και 10% αυξάνονται οι δομές και οι θέσεις στο Δημόσιο

Aύξηση έως και 10% σε δομές και θέσεις στον δημόσιο τομέα μπορούν να προβλέπουν τα νέα οργανογράμματα των δημόσιων οργανισμών, σύμφωνα με την οδηγία που έχει δοθεί στις ομάδες εργασίας που έχουν συγκροτηθεί για αυτόν τον σκοπό στα υπουργεία. Τα νέα οργανογράμματα υπουργείων, αποκεντρωμένων διοικήσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου πρέπει να καταρτιστούν έως το τέλος του χρόνου, ενώ στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος για μετατάξεις υπαλλήλων αλλά και προσλήψεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.ΔΥ. εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο της χώρας μας, στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen απέναντι στις μαζικές διώξεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν.
Τις τελευταίες ημέρες, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά σε ένα αληθινό κυνήγι μαγισσών, απολύοντας 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μέλη του Συνδικάτου Egitim Sen, με κατηγορίες για υποστήριξη στο φιλοκουρδικό κόμμα PKK, το οποίο προσχηματικά χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση. Στην πραγματικότητα οι απολύσεις αυτές αποτελούν μαζικές διώξεις από το κράτος του Ερντογάν και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως έθνους, θρησκείας, φύλου και φυλής!

Διορισμοί σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ - Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Εγκύκλιο απέστειλε το Υπ. Εσωτερικών, προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, με την οποία ζητά να προσδιορίσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες τις εκκρεμότητες διορισμών κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ, που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Επισημαίνεται ότι, κατόπιν της υπ’αριθμ. 2/1523/18-1-2016 (ΑΔΑ: 6ΡΥΗ465ΦΘΕ-ΖΓΕ) εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών, και σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι ίδιοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανταποκρίθηκαν σε αυτή, η Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. προέβη στην καταγραφή των εκκρεμοτήτων διορισμών, που προέρχονται από οριστικά αποτελέσματα διαδικασιών, που είχαν διενεργηθεί από το Α.Σ.Ε.Π. και αφορούν, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ.

Μειωμένος κατά 63% ο προϋπολογισμός των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Δήμων!

Νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου παρουσίασε τον θεσμό των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης όπως αυτός θα διαμορφωθεί για την περίοδο  2016-2021.
Ο θεσμός των Κ.Δ.Β.Μ. αφορά στη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Με διάρκεια μέχρι την 30/6/2016 και αρχικό προϋπολογισμό 86 εκατομμύρια ευρώ, ωφελήθηκαν περισσότεροι από 275.000 πολίτες κατά τη λειτουργία 16.000 τμημάτων εκπαίδευσης, απασχολώντας πανελλαδικά 570 επιστημονικούς υπευθύνους και περισσότερους από 4.000 εκπαιδευτές.

Το ΚΠΑ2 Σπάρτης συμμετέχει στο "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2016"


Ο ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Σπάρτης συμμετέχει με περίπτερο στη διοργάνωση «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2016», που διεξάγεται στις 30/09 και 01-02/10-2016 στην πόλη της Σπάρτης. Στόχος της συμμετοχής είναι