oaednews

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Έλληνες προσφεύγουν σε Κέντρα Συμβουλευτικής


Το 82% των ανθρώπων που προσέρχονται στα Κέντρα Συμβουλευτικής είναι Έλληνες οι οποίοι ζητούν βοήθεια ζητώντας λύσεις για καθυστερήσεις στην έκδοση της σύνταξης , τρόφιμα και φάρμακα, ακόμη και στέγη.
Τα στοιχεία έδωσε η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) , Τάνια Ιακωβίδου με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση Ξενώνων για γυναίκες θύματα βίας», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013" του ΕΣΠΑ.

Ποια ρουσφέτια μπορούν να κάνουν τώρα οι βουλευτές

Αυτές τις ημέρες η κίνηση στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων, του κυβερνώντος ιδιαιτέρως, είναι μεγάλη. Με το που μπαίνεις στην πολυκατοικία και κοιτάς το θυρωρό αρκεί: «Στον τρίτο» λέει με φωνή... Σαπφούς Νοταράμε το δείκτη του δεξιού χεριού στην κατεύθυνση του ασανσέρ.   

505 Έλληνες δεν «χαμπάριασαν» από κρίση

Από το 2009 ως σήμερα οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το σκληρό πρόσωπο της κρίσης… Ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, μειώσεις μισθών είναι λέξεις που εισήλθαν με μιας στο λεξικό τους, όμως για 505 Έλληνες δεν άλλαξε απολύτως τίποτα!

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας ανασφάλιστων ανέργων στον ΟΑΕΔ

Απέκλεισαν το κτίριο και τον δρόμο


Η Κίνηση ανέργων και ανασφάλιστων που συγκροτήθηκε στην Πάτρα πραγματοποιεί αυτή την ώρα σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ.

ΕΣΕΕ: Διαμαρτυρία για τον Λογαριασμό Ανεργίας των Ελευθέρων Επαγγελματιών




Ελάχιστοι δικαιούχοι παίρνουν το επίδομα από τον Λογαριασμό Ανεργίας των Ελευθέρων Επαγγελματιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η οποία με επιστολή της προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ζητάει στοιχεία για την κίνηση και το αποθεματικό του Λογαριασμού υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.
Όπως υπενθυμίζει η ΕΣΕΕ, ο λογαριασμός αυτός θεσπίστηκε για την παροχή επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και έμπορους που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, γεγονός που χαιρέτισε ο εμπορικός κόσμος της χώρας.

Άκου ΜΑΤατζη, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή

Αντώνης Κυπρής
 Νεαρά παιδιά οι άνδρες των ΜΑΤ που κλήθηκαν από την κυβέρνηση να εκκενώσουν το κτίριο της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους, στέκονταν με πλήρη εξάρτυση έξω από το Ραδιομέγαρο σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική, τις περικοπές στον μισθό τους μέχρι και... το πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η δεύτερη φάσης της διαθεσιμότητας δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο

Χωρίς να υπάρξουν τριβές και ενστάσεις από τους εκπροσώπους της τρόικας, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών.

Αποχωρεί ο ξενοδοχειακός κολοσσός Marriott!

Από τις 31 Δεκεμβρίου η αλυσίδα Μarriott Ιnternational δεν θα στεγάζεται στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott στη Λ Συγγρού, καθώς ο κολοσσός σταματά τη εργασία του στην Αθήνα

Ερώτηση του Νίκου Συρμαλένιου στη Βουλή για την ανεργία και την απασχόληση στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες λειτουργούν τέσσερα (4) Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (Κ.Π.Α. 2) του ΟΑΕΔ, τα οποία εξυπηρετούν 20 από τα 24 κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων. Μαζί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Παλλήνης, του Πειραιά και του Λαυρίουμόνο θεωρητικάκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των κεντρικών υπηρεσιών για την ακριβή καταγραφή των στοιχείων ανεργίας και απασχόλησης αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις και προγράμματα που υλοποιούν τα Κ.Π.Α.2.  

ΕΞΩΔΙΚΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Μεσογείων, αριθ. 432, όπως εκπροσωπείται νομίμως, και 

Του επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αριθ. 20, όπως εκπροσωπείται νομίμως...

Ερωτήσεις στη Βουλή για την ανεργία...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, από κοινού με 10 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Ημερίδα Στήριξης της Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στα Γιάννενα

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου», στο πλαίσιο Υλοποίησης της Πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Στήριξη της Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.
Στόχος της ημερίδας είναι:

ΕΡΤ....

 

Τελευταία ευκαιρία για νέους, άνεργους και μετανάστες

Του Γιώργου Κράλογλου

Για τα μάτια των ιθαγενών κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν χαρακτηρίσει ανεργία και ασφαλιστικό κορυφαία κοινωνικά προβλήματα. Στην πράξη η κυβέρνηση αντιδρά για παραπέρα μείωση των εισφορών, ενώ δίνει λεφτά του ΕΣΠΑ στους Δήμους να «διορίσουν»  άνεργους. Η δε αντιπολίτευση απειλεί να φυλακίσει όποιον ιδιώτη αγοράσει τις χρεοκοπημένες κρατικές επιχειρήσεις που έχουν φορτώσει στις πλάτες του λαού.  

2013 - Athens Classic Marathon

Καλή επιτυχία στη συνάδελφο δρομέα Στέλλα Ματσαγγάνη του ΚΠΑ2 Τρικάλων , που συμμετέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών. Και με τη νίκη !!!! Ελπίζουμε οι στερήσεις μιας χρονιάς να μην πάνε χαμένες...............

Ποιος οδηγεί τη δημοκρατία στο απόσπασμα κύριε Αρβανιτόπουλε;


 
Μερικές φορές απορώ με το θράσος που επιδεικνύουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης. Θράσος όχι απέναντι στην κοινωνία ή τους εργαζόμενους –αυτό πια το συνηθίσαμε. Θράσος απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία.

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας ανασφάλιστων ανέργων στον ΟΑΕΔ

 Απέκλεισαν το κτίριο και τον δρόμο

Η Κίνηση ανέργων και ανασφάλιστων που συγκροτήθηκε στην Πάτρα πραγματοποιεί αυτή την ώρα σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ.