oaednews

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Μεροκάματο του τρόμου για τους διανομείς: 56 νεκροί στους δρόμους τα τελευταία χρόνια.

 Οι διαρκείς κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι διανομείς καθιστούν την καθημερινότητα αγώνα επιβίωσης. Από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας μέχρι την εντατικοποίηση της δουλειάς και του καθεστώτος μόνιμης βιασύνης. Μόνο το 2023 επτά διανομείς έχασαν την ζωή τους στο καθήκον ενώ λίγες ώρες πριν το τροχαίο δυστύχημα στην οδό Τσιμισκή, ακόμη ένας εργαζόμενος στον χώρο ντελίβερι τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που μετέφερε παραγγελίες. Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω της ανεργίας άφησαν τις παλιές τους δουλειές προκειμένου να εργαστούν ως διανομείς και πλέον έρχονται αντιμέτωποι με τους κινδύνους που βρίσκονται στο δρόμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.. 

Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία της Καλιφόρνια

 

 

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 15.000 εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια που αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία στις 4 Ιούλη, μέρα αργίας των ΗΠΑ, αν οι εργοδότες δεν δεχτούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, σε μεγάλο αριθμό μετανάστες, διεκδικούν άμεση αύξηση του μισθού κατά 5 δολάρια την ώρα, ώστε να συμβαδίζει με την αλματώδη αύξηση του κόστους στέγασης, υγειονομική περίθαλψη, σύνταξη που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται με ασφάλεια και ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ

 Αύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών, για πρόσληψη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ, για το σχολικό έτος 2023-24. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 10 Ιουλίου 2023.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Ακύρωση καταγγελίας δανείου - Κίνηση Ματ για ακύρωση της διαταγής πληρωμής

 Μια απλή κίνηση που μπορεί να σώσει την ακίνητη περιουσία των οφειλετών από τον πλειστηριασμό είναι η προσβολή της καταγγελίας του δανείου

Οι τράπεζες και τα funds αρκετά χρόνια τώρα επιδίδονται σε έναν αγώνα καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων που είναι σε καθυστέρηση και εν συνεχεία στην έκδοση δγης πληρωμής, που αποτελεί το εναρκτήριο βήμα για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας των οφειλετών και τελικά των πλειστηριασμό των ακινητών τους, δηλαδή την απώλεια των περιουσιακών τους στοιχείων.

Μια απλή κίνηση που μπορούν να κάνουν οι οφειλέτες για να ταλαιπωρήσουν τους δανειστές και που στην πορεία δύναται να τους σώσει και την ακίνητη περιουσία τους από τον πλειστηριασμό είναι η προσβολή της καταγγελίας του δανείου.