oaednews

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τέλος το Δημόσιο που ξέραμε: Σαρωτικές αλλαγές με 6 δέσμες μέτρων

Ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο φέρνει το νέο Μνημόνιο. Οι αλλαγές αναμένεται να είναι σαρωτικές και θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις τόσο στη διοικητική διάρθρωση όσο και στο μισθολόγιο, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις από τις 15 Οκτωβρίου.

Aλλαγές στο Δημόσιο - Τι θα ισχύσει για εσωτερική κινητικότητα και υποχρεωτικές μετατάξεις

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές που έρχονται κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δημόσιο με μετακινήσεις υπαλλήλων και υποχρεωτικές μετατάξεις σε τομείς πρώτης προτεραιότητας, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες με το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής στους βασικούς στόχους είναι η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο,όπου θα περιγράφονται τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση και την ειδικότητα των υπαλλήλων.

220 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ
Τρεις νέες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση των τουριστικών και νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και την επιχορήγηση πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις σε συναφές με τις σπουδές τους αντικείμενο, αναμένεται να προχωρήσει τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 5.000 νέες επιχειρήσεις, ενώ θα ενισχυθούν περίπου 700 υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσειςΑξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα καταφθάνει στην Αθήνα η αρμόδια επίτροπος περιφερειακής ανάπτυξης κ. Κορίνα Κρέτου, οπότε και θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, με στόχο να επιταχυνθεί η χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία και το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ.
Τα προγράμματα που προαναγγέλθηκαν είναι τα εξής:
1) Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου στο Δημόσιο

Τη μετατροπή των 40.000 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σεμονίμους υπαλλήλους του δημοσίου θα περιλαμβάνει διάταξη που θα περιληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στα 1.242,89 ευρώ ο μέσος μισθός στις επιχειρήσεις τον Μάρτιο

Τα μηνιαία στοιχεία για την απασχόληση για το μήνα Μάρτιο του 2015 έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ. Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 52,94 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.242,89 ευρώ.

Αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,90 ευρώ και 421,85 ευρώ, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 42,37 ευρώ και ο μέσος μισθός 559,71 ευρώ.

Επίσης, στο σύνολο των ασφαλισμένων η μέση απασχόληση είναι 21,71 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,88 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,21.

Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των voucher του ΟΑΕΔ

thebest.gr

Τι απαντά η περιφερειακή διευθύντρια του Οργανισμού

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία πληρωμής των οφελούμενων από τα προγράμματα voucher που αφορούν τους νέους για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Όπως δήλωσε στο thebest.gr η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος των ΚΕΚ που είχαν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες.

Δυο κάρτες στην είσοδο του ΟΑΕΔ