oaednews

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.: Ο συνδικαλισμός οφείλει να επινοεί το μέλλον και να παρεμβαίνει στις εξελίξεις ακόμα και καθ΄ υπερβολή

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

                                                                                                                                    Τρίτη 16-3-2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση που βιώνουμε ως πολίτες αυτή την περίοδο είναι η διαρκής επίθεση της κυβέρνησης στην παιδεία, υγεία και  εργασία. Αυταρχισμός, αλαζονεία, έπαρση, έχουν οδηγήσει σε αποφάσεις που πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο τα δημοκρατικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουν οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες στο δρόμο για να διεκδικήσουν θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις.

Το νέο τοπίο στις εκπαιδευτικές δομές του Ο.Α.Ε.Δ. δεν μας ήταν άγνωστο. Ήδη από το Δεκέμβρη του 2018 ενημερώσαμε τον κλάδο ότι η Ν.Δ. με βάση το κυβερνητικό της πρόγραμμα, θα υποβαθμίσει τη Μαθητεία του ΟΑΕΔ στη μεταγυμνασιακή κατάρτιση γυρνώντας το ρολόι στο 2013. Με τη ανάληψη της διακυβέρνησης η νέα Διοίκηση διαμόρφωσε ένα επικοινωνιακό πεδίο με το οποίο επιχείρησε να πείσει τον κλάδο, ότι θα σταθεί στο πλευρό μας με σκοπό την αναβάθμιση της μαθητείας. Η τακτική αυτή αποκαλύφθηκε στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΕΛ στις 26-2-2020 με το Διοικητή του ΟΑΕΔ, όπου ξεκαθαρίστηκε ότι τα σχολεία μας θα ενταχθούν στη μεταγυμνασιακή ΕΕΚ και στο επίπεδο 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Ως παράταξη στην συνάντηση αυτή παρουσιάσαμε με στοιχεία ότι αυτό αποτελεί σαφέστατη υποβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας.

Τσακλόγλου: 5 άξονες για απασχόληση και ανάπτυξη - Μεταρρύθμιση ΟΑΕΔ

 «Η Ελλάδα σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης», επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του -μέσω τηλεδιάσκεψης- στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε: «Η Ελλάδα καλωσορίζει την οδηγία EASE για την Αποτελεσματική και Ενεργή Υποστήριξη της Απασχόλησης και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη των κύριων στόχων του Σχεδίου Δράσης του Κοινωνικού Πυλώνα είναι ήδη σε εξέλιξη».