oaednews

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πήραν υπογραφή ένταξης οι 52.553 προσλήψεις με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Υπογράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και δημοσιεύτηκαν στην Διαύγεια σύμφωνα με ταdikaiologitika.gr οι τρεις αποφάσεις του υπουργείο Εργασίας για την ένταξη του προγράμματος για 52.553 προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς ανέργων του ΟΑΕΔ μέ την Κοινωφελή Εργασία.
Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού ενώ ήδη το υπουργείο Εργασίας απέστειλε στο ΑΣΕΠ για έγκριση την προκήρυξη και αμέσως θα εκδοθεί η προκήρυξη των 52.553 συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας την οποία έχει ήδη έτοιμη ο ΟΑΕΔ, μετά τις χθεσινές υπουργικές αποφάσεις για ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Στο 50% έφθασε η μείωση των μισθών

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Στο 50% έφθασε η μείωση των μισθών «Η υψηλή ανεργία και τα μνημόνια, με τις παρεμβάσεις πού έγιναν στην εργατική νομοθεσία (μείωση κατώτατου μισθού,ατομικές συμβάσεις, κατάργηση μετενέργειας), "ευθύνονται" για την δραματική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η γενιά των 300 ευρώ». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ, από τα τέλη του 2011 έως τον Ιούνιο του 2014 υπογράφηκαν 1.440 επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση αποδοχών από 10% έως 50%. Ακόμη και οι περιορισμένες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί (85 στο ίδιο διάστημα και φέτος μόλις 10) προέβλεψαν μειώσεις μισθών λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ενώ αρκετές συμβάσεις ρύθμισαν μόνο θεσμικά ζητήματα. Οι 4 αιτίες που οδήγησαν στην καταβαράθρωση των μισθών είναι οι παρακάτω:

Κέντρο Μελετών από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία ειδικής επιστημονικής  ομάδας υποστήριξης της Ομοσπονδίας για θέματα Εργατικής Νομοθεσίας, προγράμματα προώθησης Απασχόλησης  κ.ο.κ.
Η ομάδα θα λειτουργεί υπό την πλήρη  κάλυψη της Ομοσπονδίας με την επωνυμία Κέντρο Μελετών  και θα έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό χαρακτήρα, με ερευνητική και επιστημονική τεκμηρίωση.

/ΠΕΥ ΟΑΕΔ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 17/12


Αθήνα 16/12/2014

                                                                                                               Αρ. Πρωτ. 197

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στη Στάση εργασίας  που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ,  για την υπεράσπιση των απολυμένων συναδέλφων μας αύριο Τετάρτη 17/12/2014 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Σας επισυνάπτουμε το Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες που οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας που βρίσκονται μέχρι τώρα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ιεραρχώντας το στόχο ακύρωσης των απολύσεων και αποτροπής νέων απολύσεων ως προτεραιότητα για το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, αποφάσισε να κηρύξει τη 17η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την υπεράσπιση των απολυμένων συναδέλφων μας καθώς και των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που συρρικνώθηκαν ή καταργήθηκαν.
Την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 1μ.μ., πραγματοποιούμε συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.

ΟΑΕΔ: Στις 20/12 η κλήρωση 228 κατοικιών στην Καρδίτσα.


Το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ.,

Στο ΕΣΠΑ οι 52.553 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.


Υπογράφηκαν χθες το απόγευμα και δημοσιεύτηκαν στην Διάυγεια οι τρεις αποφάσεις του υπουργείο Εργασίας για την ένταξη του προγράμματος για 52.553 προσλήψεις σε δήμους και δημόσιους φορείς ανέργων του ΟΑΕΔ μέ την Κοινωφελή Εργασία.

Ερευνα: Οι Ελληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης

Μόλις 10 χρόνια – και πολλές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές – χρειάστηκαν για να μετατραπούν οι Ελληνες από τον πιο χαρούμενο λαό της Ευρώπης το 2004 στον πιο δυσαρεστημένο με τη ζωή και την εργασία του



Στην οικογένεια εργάζεται μόνο ο πατέρας με καθεστώς μερικής απασχόλησης, η μητέρα ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά αλλά η ηλικία δεν της αφήνει πολλά περιθώρια, και την ίδια στιγμή τα έξοδα και οι λογαριασμοί τρέχουν ενώ δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα η κατάσταση. 

Τέτοιες ιστορίες μπορεί να συναντήσει κανείς όλο και πιο συχνά.  Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τουλάχιστον 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσής τους.