oaednews

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

"Προσωπική Συμφωνία" με την ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Μια πολύ καλή θεατρική παράσταση, την Προσωπική Συμφωνία", με εξαιρετικές ερμηνείες, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής στο Από Μηχανής Θέατρο αρκετοί συνάδελφοι...Στο επίκεντρο η τέχνη, η πολιτική και η επόμενη μέρα του πολέμου...Επειδή ήδη έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από συναδέλφους που δεν είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, η ΠΕΥ ΟΑΕΔ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει εισιτήρια και για κάποια επόμενη παράσταση.

Στήριξη της κινητοποίησης Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.

Στήριξη της κινητοποίησης Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. 
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 13:00 
στο Υπουργείο Παιδείας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., στηρίζει την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες για την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, για το θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Η απόφαση του ΣτΕ «ανοίγει τον δρόμο» για διεκδικήσεις έως 6.000 ευρώ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα δώρα στο Δημόσιο ανοίγει τον δρόμο για αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να κριθεί και από την ολομέλεια του ΣτΕ ότι πρέπει να καταβληθούν τα ποσά.
Νέες οδηγίες δίνει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με τις υποχρεώσεις των υπαλλήλων που τους χορηγήθηκε εκπαιδευτική άδεια
Όπως τονίζει στην εγκύκλιο της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ξενογιαννακοπούλου στο πλαίσιο της ανάγκης προστασίας του θεμελιώδους δικαιώματος των υπαλλήλων στη διαρκή εκπαίδευση και αξιοποίησής αυτής στη συνέχεια μέσω και της δυνατότητας συμμετοχής των υπαλλήλων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Καθορισμός υποχρεώσεων των υπαλλήλων που τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης» προβλέπεται η υποχρέωση υπηρέτησης του υπαλλήλου στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. για χρονικό διάστημα  ίσο με το τριπλάσιο του χρόνου της άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης που του έχει χορηγηθεί, δύναται να εκπληρωθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. και όχι απαραιτήτως στην υπηρεσία που χορήγησε την άδεια στον υπάλληλο.

Εγκύκλιος για courrier και delivery: Με ευθύνη του εργοδότη η συντήρηση του δικύκλου

Συγκεκριμένα μέτρα και υποχρεώσεις με σκοπό την προστασία της ασφαλείας και της υγείας των εργαζομένων στη διανομή προϊόντων με δίκυκλο (μοτοσυκλέτα), ορίζει εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,   που εκπονήθηκε με τη συμβολή του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.
Η εγκύκλιος, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι το μεταφορικό όχημα πρέπει να συντηρείται με ευθύνη του εργοδότη, ώστε να διατηρείται σε κατάλληλη κατάσταση, για να μην ενέχει κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων οδηγών.

Συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, για τον ΟΑΕΔ

Συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, για τον ΟΑΕΔ
1.       Ο προϋπολογισμός του  ΟΑΕΔ
2.       Η μεθοδευμένη προσπάθεια από το προεδρείο της ΓΣΕΕ αποκλεισμού στελεχών του ΠΑΜΕ και μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ,  από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.
Συνάδελφοι-ες,
Πριν 3 μήνες και στα πλαίσια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ παρουσίασε τις θέσεις του για την ανεργία και κυρίως για το ρόλο του ΟΑΕΔ κύριου οργανισμού για αυτά τα ζητήματα, ως έναν πολύμορφο μηχανισμό ενίσχυσης των εργοδοτών με τα λεφτά των εργαζομένων.