oaednews

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αρχιεπισκοπή σε ρόλο ...ΟΑΕΔ

Ένας μικρός ΟΑΕΔ λειτουργεί στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης καθώς εκατοντάδες άνεργοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Εκκλησία για την εξεύρεση εργασίας, με τη σχετική λίστα να μεγαλώνει ανησυχητικά, καθώς αγγίζει τους 2.000!!!


Τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς, με τους ενδιαφερομένους να μεταβαίνουν στο άτυπο γραφείο που λειτουργεί στην Αρχιεπισκοπή για την εγγραφή τους.

Σύσκεψη για την μείωση της γραφειοκρατίας


Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με βασικό θέμα την μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά πολλά υπουργεία, και ο στόχος είναι στις αρχές του χρόνου να υπάρχει έτοιμη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Οικονομική ενίσχυση στους άνεργους ναυτικούς


Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών, που ανέρχεται στο ποσό των 1.523.000 ευρώ, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το ποσό αυτό καθορίζεται σε διακόσια σαράντα ευρώ για τους άγαμους ή άγαμες ναυτικούς και τρακόσια είκοσι πέντε ευρώ, για όσους είναι έγγαμοι ή έχουν προστατευόμενα τέκνα, δηλαδή τα ίδια ακριβώς ποσά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Σε μια θετική συγκυρία για τα κοινοβουλευτικά χρονικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και την βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία συνάντησε ευρύτατη συναίνεση.

Σε κρίση η Αργεντινή - Λεηλασίες και εννέα νεκροί

Στο χάος έχει βυθιστεί τις τελευταίες ημέρες η Αργεντινή, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη έκρηξη κοινωνικής βίας, την ώρα που οι αστυνομικοί στη χώρα συνεχίζουν να απεργούν. Ο απολογισμός της έκρυθμης κατάστασης και των βιαιοτήτων είναι μέχρι στιγμής εννέα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Ανεργία και Ανισότητα

Εκτίναξη της ανεργίας στο 29% φέτος στη χώρα μας ποσοστό αυξημένο κατά 200% σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημονικών συνεργατών της ΓΣΕΕ, στη μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Η παρατεταμένη και βαθιά ύφεση σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανεργία αντισταθμίζουν την επίδραση στο Ασφαλιστικό από τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, και μαζί με τις δημογραφικές εξελίξεις φέρνουν μια δεκαετία πιο κοντά, το οριακό έτος για τα αποθεματικά των Ταμείων.

Γερμανικό Πρακτορείο: «Απελπιστική» η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Απελπιστική χαρακτηρίζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, με αφορμή τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Αθήνας, μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.
Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο επικαλείται τη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα δανείστηκε βραχυπρόθεσμα 1,6 δισ. με επιτόκιο 4,15% για να «μπαλώσει τρύπες» στον Προϋπολογισμό.

Λαγκάρντ: Με 12% ανεργία στην Ε.Ε. η κρίση δεν είναι πίσω μας

«Μπορούμε να πούμε πραγματικά ότι η κρίση είναι πίσω μας όταν το 12% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι;», διερωτήθηκε γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική επιτροπή (CESE) του Ευρωκοινοβουλίου.Λαγκάρντ
«Υπάρχουν εμφανή σημάδια ότι δεν πάνε όλα καλά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και έχουν γίνει προσπάθειες για να γυρίσει η σελίδα της κρίσης», πρόσθεσε.

ΟΑΕΔ: 4.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους ανέργους

Την επέκταση του προγράμματος Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των δράσεων του υπουργείου, «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο τουρισμού».

Στο 27,4% η ανεργία !!! 1.376.463 άνεργοι !!!!

Νέο αρνητικό ρεκόρ στο 27,4% κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, από 26% τον ίδιο μήνα πέρυσι και 27,3% τον Αύγουστο. Οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι πλέον 1.376.463, ενώ το 51,9% των νέων ηλικίας 15 - 24 ετών δεν έχει εργασία.

ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Καταγγέλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της διεύθυνσης της ΕΠΑΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ που, επικαλούμενη την νομιμότητα, τιμώρησε με 3ήμερη αποβολή μαθητή επειδή διακίνησε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων σε μαθητές της ΕΠΑΣ που ανήκουν στις ειδικότητες του κλάδου. Η τιμωρία επιβλήθηκε για να λειτουργήσει <<παραδειγματικά>> και στους υπόλοιπους μαθητές.