oaednews

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

 

 Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ στηρίζει  την κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, ώρα 17:00, έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).

  με αιτήματα:

  • Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ
  • Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας
  • Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού για ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση Μισθών
  • Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
  • Αναγνώριση των θανάτων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
  • Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

Δήμαρχοι: «Οι δύο Σίμοι μας έβαλαν τα γυαλιά -Η ΚΕΔΕ γιατί ολιγωρεί;»

 «Δύο δήμαρχοι με τις πρωτοβουλίες τους και βεβαίως με την πολιτική τους βούληση, βάλανε τα “γυαλιά” σε όλους. Γιατί αντίστοιχες πρωτοβουλίες να μην έχουν ληφθεί από την ΚΕΔΕ, προς όφελος των υπηρεσιών μας, των εργαζομένων μας και κατ΄επέκταση των δημοτών μας;». Σε αυτό το μήκος κύματος και εν είδει… παραπόνου προς το ανώτατο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, διατυπώνονται σχόλια από πλευράς δημάρχων σε αυτοδιοικητικά πηγαδάκια. Αφορμή αποτελούν τα παραδείγματα των δημάρχων Νεαπόλεως-Συκεών (Σίμος Δανιηλίδης) και Χαλανδρίου (Σίμος Ρούσσος) που πέτυχαν συμφωνίες με πιστοποιημένα εργαστήρια για την διενέργεια μοριακών τεστ σχεδόν μισοτιμής συγκριτικά με το πλαφόν που έχει θεσπιστεί από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στις τοπικές κοινωνίες θεσμός, έχει… έφεση στις καλές πρακτικές, λύνοντας καθημερινά προβλήματα των πολιτών ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε συνθήκες πανδημίας.

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω σε 6 περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες

 


Οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας επιχορηγεί την πρόσληψη 5.000 ανέργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών έχουν ως εξής:

 

  • 466,5 € μηνιαία (5.598 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8 € μηνιαία (6.717,6 € ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45 € μηνιαία (7.277,4 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 € μηνιαία (7.837,2 € ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 € μηνιαία (8.397 € ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Τα προγράμματα που θα τρέξουν από τον ΟΑΕΔ ΤΟ 2022 όπως ανακοινώθηκαν


  1. Πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους: Αφορά την πρόσληψη έως 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών. Θα εστιάζεται σε περιοχές που θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας. Η πρόσληψη θα μπορεί να γίνει για χρονικό διάστημα 12 – 18 μηνών και η μηνιαία επιδότηση κυμαίνεται από 653 – 746 ευρώ. Η δαπάνη για το πρόγραμμα υπολογίζεται στα 119,7 εκατ. ευρώ.
  2. Ένταξη και επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας: Το πρόγραμμα θα εστιάζεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να ενταχθούν για πρώτη φορά, ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Στόχος είναι να προσληφθούν έως 10.000 άνεργοι τέτοιας κατηγορίας. Η διάρκεια της πρόσληψης θα είναι 12 – 24 μήνες και το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 700 – 750 ευρώ. Η δαπάνη για το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 111 εκατ. ευρώ.

Eurostat: Πρώτη και με διαφορά στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

 Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με την Eurostat στην κατηγορία των πολιτών έως 25 ετών, το 39,1% βρίσκεται χωρίς δουλειά. Τα στοιχεία αφορούν τον μήνα Νοέμβριο του περασμένου έτους και δείχνουν ολοκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι, σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν στην ίδια κατηγορία πολιτών, η ανεργία είχε καταγραφεί στο 32,8%, υπάρχει αύξηση κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες ή 16,11% μέσα σε μόλις ένα μήνα! Το στοιχείο αυτό βέβαια, σε σχέση με την ιδιομορφία που έχει η Ελλάδα από την εποχική απασχόληση, δείχνει και τη μεγάλη επίδραση του τουρισμού. Ασφαλώς και ένας μεγάλος αριθμός νέων πολιτών της χώρας, δουλεύει εποχικά στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Άρα, η λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, προφανώς και επέδρασε αρνητικά στο συνολικό ποσοστό της ανεργίας των νέων.

Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος

 Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δεκαπέντε (15) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Αιτήσεις από σήμερα στο ΑΣΕΠ για 101 μόνιμες προσλήψεις (ΦΕΚ)

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη στις 8 το πρωί οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Τουρισμού και στο ελληνικό Κτηματολόγιο που έχει προκηρύξει ο ΑΣΕΠ.

Η σχετική προκήρυξη έχει πάρει ΦΕΚ και αφορά την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 101 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.