|
|
«Δύο δήμαρχοι με τις πρωτοβουλίες τους και βεβαίως με την πολιτική τους βούληση, βάλανε τα “γυαλιά” σε όλους. Γιατί αντίστοιχες πρωτοβουλίες να μην έχουν ληφθεί από την ΚΕΔΕ, προς όφελος των υπηρεσιών μας, των εργαζομένων μας και κατ΄επέκταση των δημοτών μας;». Σε αυτό το μήκος κύματος και εν είδει… παραπόνου προς το ανώτατο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, διατυπώνονται σχόλια από πλευράς δημάρχων σε αυτοδιοικητικά πηγαδάκια. Αφορμή αποτελούν τα παραδείγματα των δημάρχων Νεαπόλεως-Συκεών (Σίμος Δανιηλίδης) και Χαλανδρίου (Σίμος Ρούσσος) που πέτυχαν συμφωνίες με πιστοποιημένα εργαστήρια για την διενέργεια μοριακών τεστ σχεδόν μισοτιμής συγκριτικά με το πλαφόν που έχει θεσπιστεί από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στις τοπικές κοινωνίες θεσμός, έχει… έφεση στις καλές πρακτικές, λύνοντας καθημερινά προβλήματα των πολιτών ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε συνθήκες πανδημίας.
Οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Β΄
κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση
ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση
στις γυναίκες» θα υποβάλλονται μέχρι την
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα 12μηνης
διάρκειας επιχορηγεί την πρόσληψη 5.000
ανέργων στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων,
Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και τα ποσά της επιχορήγησης
μισθού και ασφαλιστικών εισφορών έχουν ως εξής:
Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με την Eurostat στην κατηγορία των πολιτών έως 25 ετών, το 39,1% βρίσκεται χωρίς δουλειά. Τα στοιχεία αφορούν τον μήνα Νοέμβριο του περασμένου έτους και δείχνουν ολοκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι, σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν στην ίδια κατηγορία πολιτών, η ανεργία είχε καταγραφεί στο 32,8%, υπάρχει αύξηση κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες ή 16,11% μέσα σε μόλις ένα μήνα! Το στοιχείο αυτό βέβαια, σε σχέση με την ιδιομορφία που έχει η Ελλάδα από την εποχική απασχόληση, δείχνει και τη μεγάλη επίδραση του τουρισμού. Ασφαλώς και ένας μεγάλος αριθμός νέων πολιτών της χώρας, δουλεύει εποχικά στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Άρα, η λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, προφανώς και επέδρασε αρνητικά στο συνολικό ποσοστό της ανεργίας των νέων.
Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δεκαπέντε (15) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.
Η σχετική προκήρυξη έχει πάρει ΦΕΚ και αφορά την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 101 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.