oaednews

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

Απλά ερωτήματα που ποτέ δεν πήραν απάντηση.


ΤΟ πρόβλημα, γιατί πρόβλημα το θεωρούμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τοπικοί παράγοντες εξουσίας, της εκμίσθωσης ιδιωτικών χώρων ως γραφείων κυρίως για στέγαση Δημόσιων Υπηρεσιών της περιοχής, εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα.
ΑΦΟΥ Δημόσιες Υπηρεσίες γενικότερα αλλά και της Περιφέρειας και των Δήμων, συνεχίζουν να στεγάζονται σε ιδιόκτητα μισθωμένα κτήρια. ΕΝΑΝΤΙ παχυλών μισθωμάτων στις περισσότερες των περιπτώσεων, προς όφελος μεν των ιδιοκτητών – συμπολιτών, σε βάρος όμως του Δημοσίου, δηλαδή όλων ημών.

Πανάκριβό μου μεταπτυχιακό

Χρήστος Κάτσικας

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας απελευθερώνονται πλήρως οι αμοιβές των διδασκόντων στα μεταπτυχιακά προγράμματα, γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση των διδάκτρων ● Σε πολλά πανεπιστημιακά Τμήματα για να φτιαχτεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα αφαιρέθηκαν μαθήματα από τον προπτυχιακό κύκλο (δηλαδή μαθήματα που παλαιότερα οι φοιτητές διδάσκονταν πριν από το πτυχίο τους) και μεταφέρθηκαν στο μεταπτυχιακό!
Με τις «Επιμέρους επείγουσες παρεμβάσεις» που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στα ψηφισμένα πλέον νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Υγείας, εκτός από την τροπολογία για «εξπρές» αναγνώριση των πτυχίων Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων (μια ιδιωτικοποίηση από το «παράθυρο», που βγάζει τη γλώσσα της στο Αρθρο 16 του Συντάγματος), περιλαμβάνεται και μια τροπολογία για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Τρ. Πειραιώς: Κραυγή απόγνωσης 350 εργαζομένων

350 εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς παραμένουν εκτός εργασίας για 7η εβδομάδα.
Το αμάρτημά τους; Αρνήθηκαν, παρά τις απειλές και τις αφόρητες ψυχολογικές πιέσεις της Διοίκησης, να εγκαταλείψουν την Τράπεζα για να εργαστούν σε σουηδική εισπρακτική εταιρεία, δίνοντας εδώ και δέκα μήνες έναν υπερήφανο αγώνα με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η διαχείριση των δανείων των ελληνικών νοικοκυριών φεύγει από την Τράπεζα Πειραιώς και την αναλαμβάνει η νέα εταιρεία, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους δανειολήπτες.