oaednews

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

♥ Η Καρδιτσιώτισσα κοινωνιολόγος με τα 1.500 πρόβατα!

Bικτωρία Αποστολοπούλου
Πήρε το ρίσκο να ασχοληθεί µε την αιγοπροβατοτροφία όταν ήταν µόλις 24 χρονών και όταν δεν είχε καµία γνώση για το αντικείµενο. Η τόλµη της αυτή, όµως, φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς η Αρετή Βαϊοπούλου εκτρέφει σήµερα 1.500 ζώα στη Λαζαρίνα Καρδίτσας και ανήκει στα ιδρυτικά µέλη του Αγροτικού Συνεταιρισµού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, µέσω του οποίου προωθούν τόσο το γίδινο όσο και το πρόβειο γάλα τους. «Ανέλαβα την κτηνοτροφική εκµετάλλευση του πατέρα µου πριν από έξι χρόνια, όταν τελείωσα το πανεπιστήµιο.

Στην Τελική δεκάδα η θεατρική ομάδα ΠΕΥ ΟΑΕΔ (Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»

Ποιοι θα διαγωνιστούν στον «Μώμο»





Τα δέκα του χρόνια κλείνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου.
Η επιτροπή επιλογής του Φεστιβάλ, που αποτελείται από τους: Χριστίνα Κόκκοτα/φιλόλογο-θεατρολόγο, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (1 ψήφος), Εφη Θεοφιλά/θεατρολόγο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας (1 ψήφος), Περικλή Βασιλόπουλο/ηθοποιό-σκηνοθέτη, εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1 ψήφος), Αλεξάνδρα Παναγοπούλου/δημοσιογράφο του πολιτιστικού ρεπορτάζ, εκπρόσωπο του τοπικού Τύπου (1 ψήφος) και 11μελή ομάδα του ΕΣΠ «Ρεφενέ» (1 ψήφος) ψήφισε -κατά σειρά προτίμησης- τις ομάδες:

Καλή χρονιά από oaednews

Από όλη ομάδα  του oaednews σάς ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε ένα ευτυχισμένο νέο έτος, γεμάτο ιδέες, γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις.
Ολόθερμες ευχές για υγεία και ευτυχία. Με υπομονή-επιμονή να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά σας μέσα στο 2018.

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο για το 2018

Αυτόματη αύξηση έως και δύο χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης για 45 κατηγορίες ασφαλισμένων φέρνουν οι αλλαγές που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Η ηλικία συνταξιοδότησης καθορίζεται με βάση τον ν.4336/2015 από την πραγματική ηλικία που θα έχουν μέσα στο 2018 και έτσι για παράδειγμα ασφαλισμένοι  στο Δημόσιο που συµπληρώνουν το 2018 το 55ο έτος και είχαν 25 χρόνια το 2012 µε ανήλικο τέκνο, βγαίνουν στη σύνταξη µε το νέο όριο ηλικίας που είναι το 61ο έτος. Το 2017 το όριο ήταν 59,5 ετών.

Ηλιοβασίλεμα στην Μηλίνα

Ο ήλιος δύει μέσα από τα σύννεφα του χειμωνιάτικου ουρανού και πίσω από το νησάκι του Αλατά που βρίσκεται απέναντι από την Μηλίνα στο νότιο Πήλιο.
ÇËÉÏÂÁÓÉËÅÌÁ ÓÔÇÍ ÌÇËÉÍÁ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Ποια προγράμματα φέρνει το 2018 για τους άνεργους

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο τη δημιουργία 37.000 νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2018.
Συγκεκριμένα:
1) Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων
Στις αρχές του 2018, θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ, με την επωνυμία «πρώτη πρόσληψη» που αφορά τις προσλήψεις 20.000 ανέργων.