oaednews

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανησυχίες ΔΝΤ για τη λιτότητα στην Ευρώπη


Κίνδυνος να καταστεί πολιτικά και κοινωνικά δυσβάσταχτη

Την έντονη ανησυχία του για τις πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη στιγμή που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Απασχόληση 90 ανέργων ΑμεΑ και άνω των 45 χρόνων

Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχοντας μαζί με άλλους φορείς της περιοχής στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΝΤΟΣ». Με συντονιστή φορέα την ΑΝΚΑ ξεκινά την...

Στο 28,3% η ανεργία τον Σεπτέμβριο στη Σερβία

Η υψηλή ανεργία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της σερβικής οικονομίας και δεν υπάρχει προοπτική άμεσης βελτίωσης της κατάστασης, εξαιτίας της μείωσης της επιχειρηματικότητας, αναφέρεται στο περιοδικό «Konjukturni Trendovi» που εκδίδει το Οικονομικό Επιμελητήριο (PKS).

Σε απεργία οι υπάλληλοι της ΕΕ για τις περικοπές μισθών και δαπανών

Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο προαύλιο της εισόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διαδηλώσουν εναντίον των μέτρων που απειλούν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και τη δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις.

Η κρίση αυξάνει τους... πλούσιους! του Γ. Δελαστίκ (περσινό αλλά πάντα επίκαιρο άρθρο)


  Άναυδος και βαθύτατα προβληματισμένος ως προς την πραγματική φύση της οικονομικής κρίσης μένει κανείς όταν ρίξει μια ματιά στα στοιχεία που δείχνουν ειδικές μελέτες: σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός όσων έχουν περιουσία προς εκμετάλλευση (εξαιρείται δηλαδή το σπίτι που μένουν οι ίδιοι) που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια... αυξήθηκε με την οικονομική κρίση!
Το 2010 δηλαδή αυτοί οι εκατομμυριούχοι ήταν περισσότεροι από το 2007, την τελευταία χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και η συνολική περιουσία τους πέρυσι ήταν μεγαλύτερη παρά ποτέ!

Τέλη Νοέμβρη και ... βάλε η δόση!

Μπορεί οι Ευρωπαίοι και οι πέραν του Ατλαντικού να χαιρετίζουν τη χθεσινή απόφαση της ελληνικής Βουλής για τα μέτρα, η δόση ωστόσο μάλλον θα καθυστερήσει.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Γερμανούς σκεπτικούς, το ΔΝΤ να επιθυμεί νέο κούρεμα και την επανεκλογή του Μπάρακ Ομπάμα να έχει το δικό της βάρος. Μερικοί επίσης δίνουν μεγάλη σημασία και στην παρουσία, στην κορυφή της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Κινέζου Κινέζο Jim Yong Kim.

Όπως όλα δείχνουν, η δόση των 31,5 δις που προορίζεται κυρίως για τράπεζες, τόκους και ληξιπρόθεσμα χρέη δεν θα εκταμιευτεί, τουλάχιστον όχι πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ποιός θα σώσει την Ελλάδα;

Στον κάμπο της Θεσσαλίας ταξίδεψαν οι «Πρωταγωνιστές» για να βρουν απάντηση στο ερώτημα «Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;»
Στον Σταύρο Θεοδωράκη δίνουν τη δική τους απάντηση:

Εφιάλτης χωρίς τέλος: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια οι άνεργοι

Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 25,4% έναντι του αναθεωρημένου 24,8% για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) την Πέμπτη. ο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2012 ανήλθε σε 25,4%, έναντι 18,4% τον Αύγουστο του 2011 και 24,8% τον Ιούλιο του 2012.

40 θέσεις εργασίας για τη λειτουργία κοινωνικών δομών στους δήμους Ζωγράφου και Καισαριανής

Το «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα (40) ανέργων έως 30 ετών για τη λειτουργία Κοινωνικών Δομών στην περιοχή των Δήμων Ζωγράφου και Καισαριανής.