oaednews

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για το Σχολικό έτος 2017-18


Με τρεις ειδικότητες θα λειτουργήσει η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για το σχολικό έτος 2017-2018:
1.      Μαγειρικής Τέχνης (22 μαθητές/τριες)
2.      Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (20 μαθητές/τριες)
3.      Διοικητικών Καθηκόντων (20 μαθητές/τριες)
ικαίωμα εγγραφής στην Α ́ τάξη έχουν, οι νέοι και νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και
α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
β) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1994 έως 2001.

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Αθήνα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ιδιωτικών Σχολών.
Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται στις  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, σε δίκλινα δωμάτια  και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, πλούσια βιβλιοθήκη καθώς και  24ωρη φύλαξη χώρου.

Τελευταία σύνδεση με Κάιρο!

Ο ανταποκριτής μας στο Κάιρο, ο καλός συνάδελφος Γιώργος Χριστοφίδης,  μετακομίζει στην  Αγγλία. Η σύνδεση μας με Κάιρο θα διακοπή προσωρινά τουλάχιστον. 
Γιώργο σ ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή διαμονή στη νέα σου πατρίδα, θα αναμένουμε τη σύνδεση με Αγγλία ...

Ελαφρά πτώση της ανεργίας το 2ο τρίμηνο του 2017
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η αιγυπτιακή στατιστική υπηρεσία (CAPMAS) στις 15.8, ο δείκτης ανεργίας του 2ου τριμήνου του 2017 μειώθηκε ελαφρά στο 11,98%. Το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 651 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 και ανήλθε σε 29,183 εκατ., ενώ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 64 χιλ. άτομα και ανήλθε σε 3,496 εκατ. το 2ο τρίμηνο του 2017.     

Αύγουστος, ο μελαγχολικός!

 Αναδημοσίευση από Χανιώτικα ΝΈΑ haniotika-nea.gr
ΚΑΠΟΤΕ λέγαμε πως ο Αύγουστος είναι ο πιο ήρεμος και γλυκός μήνας του χρόνου. «Αύγουστε καλέ μου μήνα, νά’ σουν δυο φορές το χρόνο», ο λαϊκός χαρακτηρισμός του. Και έτσι περίπου ήταν…
ΣΗΜΕΡΑ, δεν είναι καθόλου έτσι. Όσο κι αν κρατάει ακόμη μερικά κατάλοιπα «καλοσύνης», οι μνημονιακός Αύγουστοι είναι πια από τους σκληρότερους μήνες της ζωής μας όπως και οι άλλοι: φόροι επί φόρων, Εν.φ.ι.α, ανεργία, μετανάστευση νεανικών γερών μυαλών, προσφυγικό, καύσωνες, τροχαία με θύματα νέους, εγκληματικότητα κ.λπ. Και κυρίως διάψευση προσδοκιών δεκαετιών.
ΠΟΛΛΟΙ δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για «μελαγχολία του Αυγούστου» κάτι που, πριν μόλις λίγα χρόνια, θα ήταν αδιανόητο! Πρόκειται για μια μελαγχολία που δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωρεία κακών ειδήσεων από όλο τον πλανήτη, αλλά και με τη μετάλλαξη του Αυγούστου σε μήνα σοβαρών καθημερινών γεγονότων.

Φωτογραφίζοντας την ανεργία...

  (Αναδημοσίευση του Lamia Report)

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και την ΕΦΕ.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ & η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) προκηρύσσουν Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα: «Φωτογραφίζοντας την Ανεργία».
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ζητήματος της Ανεργίας και η απαίτηση για  άμεσα μέτρα αντιμετώπισής της.

«Χάθηκε» ο Σεπτέμβριος για τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα

Οι πιθανότητες που υπήρχαν να λειτουργήσει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ, στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, χάθηκαν οριστικά.
Ακόμα κι αν σήμερα ξεκινούσαν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού θα ήταν αδύνατον να ολοκληρωθούν σε διάστημα τέτοιο που θα επέτρεπε να υποδεχθεί παιδιά τον επόμενο μήνα, όπως τουλάχιστον προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Αντικαταθλιπτικά: Αν έχετε καλή δουλειά, δεν «πιάνει» η θεραπεία – Δείτε γιατί…

Αν κανείς έχει μια καλοπληρωμένη δουλειά υψηλού επιπέδου, τότε είναι πιθανότερο να μην τον «πιάσει» η θεραπεία με αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Αντίθετα, εργαζόμενοι χαμηλότερου εισοδήματος ανταποκρίνονται καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά.

Η Ελλάδα έχασε το 3% του πληθυσμού της εν μέσω κρίσης


Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία ερευνών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τους τρόπους με τους οποίους η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επηρεάζει τα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας
Νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Βερολίνου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη παρουσιάζει αρνητικές προβλέψεις για τους δημογραφικούς δείκτες της Ελλάδας, κατά τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, η μελέτη, με τίτλο «Το δημογραφικό μέλλον της Ευρώπης», περιλαμβάνει στατιστικές καταγραφές για τις δημογραφικές αλλαγές σε κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, εστιάζοντας στη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην οικονομική και τη δημογραφική ανάπτυξη.