oaednews

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δεν έχει εκδοθεί ακόμα η πρόσκληση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και επειδή εκδόθηκε ΔΤ και  από τον Υπουργό εργασίας που αναφέρει ότι ξεκινάει το πρόγραμμα, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις, ούτε υπάρχει επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος, οπότε οι άνεργοι μην τρέχουν χωρίς λόγο στις κατά τόπους υπηρεσίες

ΕΦΚΑ: Ποιες είναι οι ασφαλιστικές κατηγορίες των μη μισθωτών

Νέες εισφορές ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες
Τις νέες ασφαλιστικές κατηγορίες των μη μισθωτών περιλαμβάνει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ. Ειδικότερα θεσπίζονται έξι ασφαλιστικές κατηγορίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους και μία η οποία θεωρείται Ειδική ασφαλιστική κατηγορία που απευθύνεται σε νέους ασφαλισμένους κατά τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης και έξι ασφαλιστικές κατηγορίες για ασφαλισμένους του π.ΟΓΑ.

Οι άνθρωποι είναι το εμπόρευμα

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση σήμερα ξεχνάνε είναι το πώς είναι να έχεις ανάγκη. Ανάγκη. Πραγματική ανάγκη.
Αλήθεια, πώς είναι να έχεις ανάγκη;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που εσείς κι εγώ ήμασταν πραγματικά σε ανάγκη;
Πριν από μερικά χρόνια, ένας αγαπημένος μου άνθρωπος άνοιξε το στόμα του και είπε “Εγώ έχω ανάγκη τώρα”.
Είχε δίκιο. Αυτός είχε ανάγκη. Λίγους μήνες αργότερα δεν ζούσε.
Μερικά καλοκαίρια πριν, ήμουν με μια ξένη φίλη μου σε ένα νησί του Αιγαίου.
Η φίλη μου μιλούσε διαρκώς για τον εαυτό της, αν και ήταν προφανές πως εγώ είχα το πρόβλημα εκείνες τις ημέρες.
Την κοίταξα στα μάτια και -για πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή μου- είπα “Δεν πρόκειται για εσένα τώρα. Είναι από τις λίγες φορές που πρόκειται για εμένα.”
Θυμάμαι την έκφρασή της. Δεν το είχε σκεφτεί καν. Μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε πως δεν ήξερε γιατί φέρθηκε έτσι.
Ξέρω εγώ.

Δε μας φοβίζει ο κορονοϊός!

60 επιχειρήσεις εκατοντάδες άνεργοι σ ένα χώρο. Τελικά υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοϊό  ή δεν υπάρχει? Με δεδομένο ότι έχουν αναβληθεί δεκάδες εκδηλώσεις με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας αποτελεί εύλογη απορία η μη αναβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΟΑΕΔ»

Την πρώτη εκδήλωση αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους και επιλογής προσωπικού από επιχειρήσεις, με την επωνυμία «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ» πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά.

«Ράπισμα» Μητροπολίτη Σύρου κατά χριστιανών: Είμαστε όλοι μετανάστες – Και ο Ιησούς ήταν

Ηχηρό μήνυμα προς τους Χριστιανούς στέλνει ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, με κείμενο – φωτιά που σχετίζεται με τις τελευταίες τραγωδίες με νεκρούς μετανάστες.

Ο κ. Δωρόθεος κάνει λόγο για φαινόμενα ξενοφοβίας και προειδοποιεί ότι  «Οσο και αν φαίνεται παράξενο ή παρακινδυνευμένο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους ξένους αποτελεί τη λυδία λίθο για τη γνησιότητα και αυθεντικότητα της Χριστιανικής μας πίστης».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Σύρου επισημαίνει ότι «όλοι είμαστε μετανάστες με πρώτο τον Ιησού» για να καταλήξει ότι «Σήμερα, δυστυχώς, περισσότεροι “άθεοι” ενδιαφέρονται για τους ξένους, παρά “χριστιανοί”».
Αναλυτικά το κείμενο: