oaednews

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το Σάββατο μπορείς;;;

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal.oaed@gmail.com

 Αρ. Πρωτ. 457 / 11-1-2021 

Είναι  Κυριακή απόγευμα και, ας πούμε, έχεις δικαίωμα να στείλεις τον αριθμό 6 στο 13033 και να πας για περπάτημα. Να πάρεις ανάσες, να πάρεις φως, να μιλήσεις με την οικογένειά σου ή με έναν φίλο σου, να χαλαρώσεις, να ζήσεις για λίγο τη δική σου ανεμελιά. Κι όμως, το κινητό σου τηλέφωνο χτυπά συνεχώς, απαντάς και  σου μεταβιβάζονται οι εντολές του Διοικητή. Απόψε! Ναι, απόψε. Αν δεν μπορείς από το σπίτι, να πας στο γραφείο, αλλά απόψε!  

Ανάθεση αναπληρωτή προϊσταμένου με κριτήριο την κομματική ταυτότητα και την συνδικαλιστική ιδιότητα.

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 11/ 01 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 03

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

1. ΑΔΕΔΥ

2. Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

3. Όλα τα μέλη μας ,Συναδέλφους, Υπηρεσίες



Θέμα: Ανάθεση αναπληρωτή προϊσταμένου με κριτήριο την κομματική ταυτότητα και την συνδικαλιστική ιδιότητα.


Χαιρετίζουμε την "άριστη" απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να αναθέσει επιτέλους σε θέση ευθύνης και το τρίτο μέλος της ΔΑΚΕ του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας. Είναι μια πράξη κατεξοχήν δίκαιη και κυρίως αξιοκρατική. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται οι πολύχρονοι αγώνες των συγκεκριμένων μελών για την επίλυση όλων των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ

Επιτέλους τα πάγια αιτήματα και οι προτάσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Θεσσαλίας στο διοικητικό μας συμβούλιο για το πως θα πρέπει να διοικείται ο Οργανισμός τελικά ελήφθησαν υπόψη. Έγιναν προϊστάμενοι όλοι τους!!! Αυτή ήταν και η μοναδική λύση.

Ήταν ένα δίκαιο αίτημα και τελικά ορθώς η αριστεία γίνεται πράξη και απονέμεται στους μόνους δικαιούχους, Σ’ΑΥΤΟΥΣ. Ας περάσουμε όμως στα σοβαρά…

Με τις αποφάσεις σας καταπατούνται οι αρχές της νομιμότητας, της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, οι οποίες θεμελιώνονται σε διατάξεις του Συντάγματος.

Κατά την διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων θέσεων ευθύνης θα πρέπει η πράξη για να είναι απολύτως νόμιμη να λαμβάνονται υπόψη και να συνεκτιμώνται τα χρόνια υπηρεσίας, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα όλων εκείνων των υπαλλήλων, οι οποίοι κατά το Νόμο δύνανται να ασκούν αντίστοιχα καθήκοντα. Στην συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει τηρηθεί τίποτα από τα παραπάνω.

Πιθανόν κάποιος από το επιτελείο σας δεν ήταν καλός στα μαθηματικά και θεώρησε ότι ο αριθμός 1 είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό 2, (προφανώς μιλούμε για χρόνια προϋπηρεσίας)

Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε ποιο είναι το μοντέλο διοίκησης που προκρίνετε, οι αποφάσεις σας δεν συνάδουν με τα εγχειρίδια της Δημόσιας Διοίκησης που αφορούν τον 21ο αιώνα. Οι αποφάσεις σας δημιουργούν συνθήκες ζούγκλας, αντεκδίκησης, διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των υπαλλήλων και τελικά αποσυντονισμού της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών μας. Κάθε υπάλληλος που θίγεται θα πρέπει να εμπλακεί σε δικαστικές διεκδικήσεις όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι ή εφαρμόζονται επιλεκτικά σημεία του Νόμου;

Αποφύγατε να ρωτήσετε τους συναδέλφους εάν επιθυμούν ή όχι να λάβουν θέση ευθύνης. Απαξιώσατε το ανθρώπινο δυναμικό μιας ολόκληρης υπηρεσίας προκρίνοντας αυθαίρετα τον εκλεκτό σας. Επαναφέρατε στο δημόσιο τομέα ένα παλαιοκομματικά αναχρονιστικό μοντέλο κινήτρων για την διεκδίκηση θέσεων ευθύνης, να σας δηλώνουν υποταγή οι εργαζόμενοι. Επιθυμείτε συνθήκες τρομοκράτησης στα ΚΠΑ. Επιθυμείτε εργαζόμενους που θα σκύβουν το κεφάλι στους «δικούς σας» ανθρώπους.

Τελικά τον ΟΑΕΔ ποιος τον διοικεί. Εσείς ή η ΔΑΚΕ; Σε κάθε περίπτωση πάντως απουσιάζουν οι κανόνες δικαίου και αξιοκρατίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον. Οι ενέργειες σας δεν αποδεικνύουν ενέργειες χρηστής διοίκησης. Δεν σας ενδιαφέρει μια αξιοκρατική δημόσια διοίκηση. Δεν σας ενδιαφέρει ο ΟΑΕΔ για την κοινωνία, ρουσφέτια εξυπηρετείται. Επιθυμείτε την αποδυνάμωση του ΟΑΕΔ!!! Τον αποδυναμώσατε οικονομικά, τον αποδυναμώνεται και διοικητικά για να είναι πιο εύκολη η εξόντωση του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητου κομματικής ή συνδικαλιστικής ταυτότητας σε ένα διαρκή αγώνα με όλα τα μέσα που μπορεί να υπάρξουν, συνδικαλιστικά, νομικά ή και πολιτικά, για την επικράτηση κανόνων Δικαίου, Αξιοκρατίας και Ισότητας στην καθημερινή μας λειτουργία. Ας μην αποτελεί στοιχείο αποδυνάμωσης η διαφορετική κομματική ή πολιτική τοποθέτηση του καθένα μας.

Ο Στόχος είναι κοινός: η προάσπιση της αξιοπρέπειας μας.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη


Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΔΟΕ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων


14 - 15/01/21

Άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από δύο περίπου μήνες τηλεκπαίδευσης, χωρίς, δυστυχώς, κανένα σοβαρό σχέδιο προστασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών, από την πλευρά της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας.

Είναι προφανές ότι το άνοιγμα των σχολείων ζητούσε ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, αφού τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Άνοιγμα, όμως, με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.