oaednews

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εληξε η κατάληψη του ΟΑΕΔ

Ανέστειλαν τους κινητοποιήσεις τους οι οικιστές των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, καθώς ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του, θα τους συναντήσει για να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην υλοποίηση του έργου.

Ο μύθος της "επιστροφής στο χωράφι"

Της Ξανθής Γούναρη
Σε παραμύθι χωρίς δράκο εξελίσσεται η επιστροφή στο χωράφι, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί.
Παρ’ ότι το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μία ολόκληρη γενιά, συνεχίζει να τροφοδοτεί την «επιχείρηση της ανακατεύθυνσης», η σωτηρία από το γάλα της γαϊδούρας, το ιπποφαές, τα γκότζι μπέρι, τα σαλιγκάρια, τα ρόδια, τα μύρτιλα και τα φλισκούνια φαίνεται ότι είναι ακόμη μακριά (αν έρθει ποτέ). Πόσο μάλλον όταν γίνεται χωρίς σχέδιο, όπως συνέβη πριν μερικές δεκαετίες, όταν ήταν της μόδας η ευημερία μέσω της αστυφιλίας.
Επί του πρακτέου φαίνεται πως τα αποτελέσματα εκείνης της περίφημης έρευνας της ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2012, η οποία μάλιστα είχε παρουσιαστεί σε πανηγυρικό κλίμα από τον τότε υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας. Υπενθυμίζουμε ότι τότε το 22% των κατοίκων Αθήνας και Θεσσαλονίκης (μιλάμε για ένα εκατομμύριο κόσμο) θα έβλεπαν θετικά το ενδεχόμενο να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Τα πεντάμηνα διεκδικούν

Κάλεσμα επιτροπής αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωϕελούς Εργασίας (5μηνα) Δήμων και Yπηρεσιών νομού Ηρακλείου
 Συνάδελϕοι,
Τη Δευτέρα 30/11/2015 η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα  πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζομένοι στα προγράμματα κοινωϕελούς εργασίας. Από την πλευρά της επιτροπής τέθηκαν τα εξής:

Ομοσπονδία για απεργιακή κινητοποίηση 3ης Δεκεμβρίου

Θέμα: «Απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015»

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015.
Την ίδια μέρα, στις 11πμ, διαδηλώνουμε όλοι μαζί στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κύριο αίτημα την κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος, με διατήρηση και βελτίωση των  συνταξιοδοτικών παροχών του. 
Διαδηλώνουμε κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση και με το οποίο επιχειρείται  η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και η ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

«Μνημονιόμετρο»

Ένα πρακτικό τεστ για να μετρήσεις τις επιπτώσεις των Μνημονίων στη ψυχοσωματική σου υγεία
 Το 1967 οι ψυχίατροι Thomas Holmes και Richard Rahe, ανέπτυξαν την Κλίμακα Βαθμολογίας Κοινωνικής Αναπροσαρμογής ( Social Readjustment Rating Scale – SRRS) , μελετώντας τα ιατρικά αρχεία πάνω από 5.000 ασθενών, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν αν και κατά πόσο διάφορα στρεσογόνα γεγονότα, μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως η παθολογική κατάθλιψη ή οι καρδιακές προσβολές κ.τ.λ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ !!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
      Το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με βαθμό 1ο της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων, ο οποίος προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η θέση συστήθηκε με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε.2. της παραγράφου Ε΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012), όπως ισχύει.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συγκροτείται από τις οργανικές μονάδες που ορίζονται με τις διατάξεις των περιπτώσεων 2 και 3 της υποπαραγράφου Ε.2. της παραγράφου Ε΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως έχουν συμπληρωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, του π.δ. 111/2014 (ΦΕΚ Α’ 178/29-8-2014), και της υπ’ αριθ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/8-4-2014 (Φ.Ε.Κ. Β΄865/8-4-2014, 1079 και 1846) Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, όπως ισχύει.
Αρμοδιότητες Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Τροπολογία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας

Λύση στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων για χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα καθώς και στους ΟΤΑ, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, παρατείνοντας για έναν ακόμη χρόνο τις συμβάσεις εργασίας τους.