oaednews

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και παυσίπονα

Η καταγεγραμμένη ανεργία στην Πελοπόννησο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τριπλασιάστηκε μέσα σε δυο χρόνια και άγγιξε
φέτος τον Αύγουστο το 15,7%.

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ"



Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλλάς» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Η γενιά του πολυτεχνείου (2)



Οι μνήμες γι αυτούς που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία είναι ακόμα νωπές, οι ξυλοδαρμοί , οι εξορίες , οι εκτελέσεις. Φαντάζομαι πως και οι μνήμες γι αυτούς που συνεργάστηκαν με τη χούντα των συνταγματαρχών είναι ακόμα νωπές.

Η Γενιά του Πολυτεχνείου


Γράφει ο blogger Γ.Χ.Μ.
Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στο τοίχο και μια γνώριμη μουσική να παίζει στο ραδιόφωνο. Κοιτάζεις τον καθρέπτη σου και προσπαθείς πίσω από τους άσπρους κροτάφους και τη μικρή κοιλίτσα να δεις εκείνο το νεαρό επαναστάτη, που χρόνια πριν κρεμόταν πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου, ζητώντας τα αυτονόητα, να δεις πίσω από τη κομψή κυρία με το ακριβό ταγεράκι και την ασορτί τσάντα και γόβα, εκείνη τη νεαρή κοπέλα που αναψοκοκκινισμένη από το όνειρο ζητούσε τα αυτονόητα.