oaednews

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο Βρούτσης εξήγγειλε 125.000 θέσεις εργασίας

Για σταδιακή μείωση της συμμετοχής της κρατικής δαπάνης στοασφαλιστικό σύστημα στα επόμενα χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στο 3ο ετήσιο Συνέδριο «Labor & Insurance» του ΕλληνοαμερικανικούΕπιμελητηρίου».

Οι μισθοί στο υπουργείο Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διαβιβάζει στη Βουλή τους Ειδικούς Φορείς και τους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων του Προϋπολογισμού Εξόδων του υπουργείου Οικονομικών, που βαρύνονται με μισθολογικές δαπάνες υπηρεσιών (ανεξάρτητα αν υπάγονται στην οργανωτική του δομή) ή επιχορηγήσεις φορέων καθώς και τους φορείς που χορηγούν οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, παρόλο που δεν επιχορηγούνται από τον Προϋπολογισμό του. Διαβιβάζονται, επίσης, στοιχεία για το μικτό μισθολογικό κόστος ανά κατηγορία προσωπικού.

Πρόταση «βόμβα» από Ρ Σπυρόπουλο για μετατροπή των ταμείων σε Εθνικό Οργανισμό Συντάξεων

Ως προάγγελος των κυβερνητικών σχεδίων για ριζική ανατροπή στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία σε μορφή ενιαίου οργανισμού συντάξεων θεωρείται πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ Ρ Σπυρόπουλου.


Η πρόταση αυτή έγινε σε συνέδριο παρουσία του υπουργού ο οποίος περιορίστηκε στην ανάλυση των σημερινών δεδομένων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των επερχόμενων νομοθετημένων αλλαγών .

Δεν πειράζει


Είμαι δυο χρόνια άνεργος αλλά δεν πειράζει, αφού η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε στη Βουλή.

Το επίδομα τελείωσε αλλά δεν πειράζει, αφού στο τέλος του χρόνου θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Με το πρόσχημα «να μη χαθεί το εξάμηνο»

Μετά τις αστυνομικές απειλές: «Αποφασισμένος» να επιστρατεύσει τους διοικητικούς υπαλλήλους ο Σαμαράς


WSJ: Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και...σουβλάκι

ΤΟ ΕΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ


Δεν είναι απλό σνακ. Είναι σήμα κατατεθέν, βαθιά συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα και καλή…παρηγοριά σε δύσκολους καιρούς. Ο λόγος για το δημοφιλές σουβλάκι που γίνεται αντικείμενο μελέτης και από την Wall Street Journal.

(φωτογραφία: Nektaria Stamouli/The Wall Street Journal)
(φωτογραφία: Nektaria Stamouli/The Wall Street Journal)

Δελτίο Τύπου



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2013




Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων[1] με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2013 ανήλθε σε 853.896 άτομα.  Από αυτά 399.802 (ποσοστό 46,82%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 454.094 (ποσοστό 53,18%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.